İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli’den Turkovac Toplantısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ,(BGC)- Kayseri İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, yerli aşı Turkovac ile ilgili online toplantı gerçekleştirdi.

Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda, Erciyes Üniversitesinde geliştiren ilk yerli ve milli Covid-19 aşısı Turkovac’ın Faz-3 çalışmasına çevre illerden gönüllü olan vatandaşlara yönelik interaktif bir online toplantı gerçekleştirildi.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Tokat, Sivas, Niğde, Kırşehir, Yozgat, Nevşehir illerinin Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanları katılım sağladı. Moderatörlüğünü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan Akın’ın yaptığı toplantı, Kayseri Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Sorumlusu Uzm. Dr. Ayşin Kılınç Toker ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Gamze Kalın Ünüvar, Kayseri Şehir Hastanesi ve Erciyes Üniversitesinde bulunan Turkovac aşı uygulama merkezlerinin çalışma sistemleri, gelen talepler ve gönüllerde aranan kriterler hakkındaki bilgilendirmeleri ile başladı.

Yapılan bilgilendirme sunumlarının ardından çevre illerde yaşayan Turkovac gönüllülerinin Kayseri’ye yönlendirilmesi ve gönüllülere sağlanabilecek kolaylıklar hakkında fikir alışverişi ve istişarelerde bulunuldu.

 

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Benli ise, “Turkovac’ın Faz-3 çalışması için gönüllü olan vatandaşlarımıza bizde elimizden gelen her türlü desteği sağlamak istiyoruz. Bugün de çevre illerimizinde yaşayan gönüllülerimizin Kayseri’ye yönlendirilmesi ve bu konuda gönüllülerimize ne tür kolaylıklar sağlayabileceğimizi komşu illerimizin sağlık idarecileri ile istişare ettik. Milli aşımız Turkovac’ın yaygın kullanıma bir an önce geçebilmesi adına her bir gönüllü bizim için çok kıymetli. Bu vesile ile kriterlere uyan tüm vatandaşlarımıza Turkovac’a destek olmaları konusunda tekrardan çağrıda bulunmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli’den Turkovac Toplantısı