Rektör Yılmaz, “AGÜ, dünyanın en yenilikçi 20-30 üniversitesi listesinde”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. Cengiz Yılmaz, üniversitelerinin dünyanın en yenilikçi 20 – 30 üniversitesi listesinde olduğunu söyledi. Yılmaz, hedeflerinin uluslararası saygınlığı olan, dünyada herkesin tanıdığı ve saygı duyduğu bir kurum haline gelmek olduğunu kaydetti.

Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Yılmaz, Rektörlük binası sergi salonunda basın toplantısı düzenledi. AGÜ’nün herhangi bir üniversite olmak niyeti olmadığını vurgulayan Yılmaz, “Kayseri’de, Anadolu’nun ortasında dünya çapınca gerçek anlamda uluslararası saygınlığı olan, dünyada herkesin bildiği, tanıdığı ve saygı duyduğu bir kurum olma hedefiyle ilerliyor. Biz de bugüne kadar yönetim olarak yaptığımız her şeyi, bu hedefe ilerleyebilmek için o mantıkla o bilinçle ortaya koymaya çalıştık. Bundan sonra da elimizden geldiğince bunu yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘HAKETTİĞİMİZ ULUSLARARASI SAYGINLIK NOKTASINA İLERLEMEK İSTİYORUZ’

Abdullah Gül Üniversitesi’nin kat ettiği başarılarından bahseden Rektör Yılmaz, “Yaklaşık 3 yıldır art arda dünyanın en yenilikçi 100 üniversitesi arasında Abdullah Gül Üniversitesi mutlaka var. Bu uluslararası platformda açıklanan bir liste. Bu listede hep yukarıya doğru giderek listelendi. Yani 40’lı sıralardan 30’lu sıralara 20’li sıralara doğru yükselerek listelendi ve başka hiçbir Türk üniversitesi o listeye girmedi. Bu önemli bir göstergedir. Bizim burada ne yapmaya çalıştığımızın ve nerelere doğru ilerlediğimizin bir ön göstergesi olarak ele almak lazım. Biz hakikaten yenilikçi inovatif bir üniversiteyiz. Öyle de olmak zorundayız. Yani gençseniz, tek özelliğiniz çevik, hızlı, yenilikçi olmaktır. Biz de o rekabet avantajını kullanarak ilerlemek durumundayız ve onu elimizden geldiğince kullanmaya çalışıyoruz. O listede dünyanın en bilinen en tanınmış 100-200 yıllık üniversiteleri var. Aklınıza gelebilecek bütün büyük üniversiteler orada ve biz Türkiye’den o listeye son 3 yıldır giren tek üniversiteyiz. Bu bizim için çok önemli” şeklinde konuştu.

Üniversitenin Ankara’nın doğusunda bulunan üniversitelerden daha yüksek puanla öğrenci aldığını dile getiren Yılmaz, “Ankara’nın doğusunda bütün programlarımız en yüksek puanlı öğrenci alan programlar. Ankara’nın doğusunda hiçbir programımızdan daha yüksek öğrenci alan başka bir üniversite yok. Bizim için yeterli değil. Kendimize seçtiğimiz rakipler Ankara’nın doğusunda değil ama yine de 8 yıllık bir üniversite için bu önemli bir başarıdır. Kuruluş dönemimizde rahatça kullandığımız burslar falan da yok artık” diye konuştu.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Rektör Yılmaz, “AGÜ, dünyanın en yenilikçi 20-30 üniversitesi listesinde”