ÖZHASEKİ: “14 MAYIS’TA HEP BİRLİKTE SANDIKLARI PATLATMAYA VAR MIYIZ?”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

KAYSERİ (1HA) – Eskiden üzerinde oyun oynanan bir Türkiye olduğunu söyleyen AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, “Artık ayakları üstünde duran, oyun kuran bir Türkiye, oyunları bozan bir Türkiye var” dedi. Özhaseki, “Değerli kardeşlerim 14 Mayıs’ta hep birlikte sandıkları patlatmaya var mıyız? Sayın Cumhurbaşkanımızı yeniden Ankara’da Cumhurbaşkanlığı makamına oturtmaya var mıyız?” diye sordu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında halka seslenmek üzere Kayseri’ye geldi. Erdoğan öncesi kalabalığa seslenen AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, “Çok şükür Kayseri’de her şey değişti. Şu meydan bile yaptıklarımızın en büyük şahididir. Parası olmayan işçisine maaş ödeyemeyen bir belediyeden, parkları işgal olan, içerisi militanlarla dolu, hizmet etmeyen bir belediyeden Allah’a hamdolsun bütün hizmetleri yapmış ve Türkiye’nin en zengin belediyesi haline geldik. Kayseri’de destanlar yazdık. 20 sene öncesinde devlet memurun maaşını ödeyemezken, devlet daireleri ve okullarda kaloriferler yanmazken İMF’nin karşısında hükümetlerin hazır durduğu bir ortamda şimdi çok şükür ayakları üstünde duran, oyun kuran bir Türkiye var. Eskiden üzerinde oyun oynanan bir Türkiye vardı. Emir verilen ve emir alan insanlar vardı. Ama şimdi Allah’a hamdolsun oyunları bozan bir Türkiye var. Liderler arasında saygın bir kişiliğiyle bu milletin onurunu dimdik ayakta temsil eden bir Cumhurbaşkanımız var. Vesayet rejimine de son verdik. Tüm dünyada mazlumların duasını alan bir millet olduk. Emin olun, Cumhurbaşkanımız her tarafta dualarla anılıyor” ifadelerini kullandı.

‘CUMHURBAŞKANIMIZI KOLAY KOLAY YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ’

Millet İttifakına yüklenen Özhaseki, “Seçim arifesindeyiz. Bildiğiniz üzere 2 tane ittifak var. Birisi Cumhur İttifakı birisi de Millet İttifakı. Cumhur İttifakındaki temel prensiplerimiz, ilkelerimiz belli. Biz vatanın bölünmez bütünlüğü üzerine ahdettik ve anlaştık. Bizim için kutsal olan ezanımızdır, bayrağımızdır. Bizde kavga, kaos yok. Affedersiniz bizde at pazarlığı yok. Ama karşı tarafta bir ittifak var hala sayısını çözemedik. Önce 6 diyorlardı. Bizde insanları saf yerine koymayın, masanın altında terörün uzantısı var. İkide bir başını çıkarıyor oradan, ben buradayım diyor. Bizi saf yerine koyup, onu görmemezlikten gelmemizi isteyemezsiniz. Siz 7 kişisiniz diyorduk. Daha sonra gidip 11 madde üzerinden mutabakat yaptılar. Terörün partisi onlardan istediklerini kopardı ve onun üzerine şimdi 7 oldular. Meral Hanım nasıl olduysa bir efelendi, bağırmaya başladı. ‘Burası kumar masası’ dedi. ‘Burası noter masası mı kardeşim’ dedi. ‘Siz beni ölümle sıtma arasında bir tercihe zorlayamazsınız’ dedi. 2 gün sonra tıpış tıpış geri döndü. Yanına 2 tane de dünyanın en başarısız belediye başkanını alarak geldi. Siz Ankara’da, İstanbul’da bu arkadaşların bir gün olsun taş taş üstüne koyduklarını gördünüz mü? Ve şimdi Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı 9 oldu. Güneydoğu’daki aşiretler parti kursalar bir cumhurbaşkanı yardımcılığı daha verecekler. Böyle devlet idaresi olur mu? Emin olun, olmaz. Bunca benzemez asıl bir araya geliyor? Bunları bir araya getiren tek şey var. Diyorlar ki, ‘Recep Tayyip Erdoğan gitsin, ne olursa olsun’. İsterse Türkiye yansın yıkılsın hiç önemli değil ama Recep Tayyip Erdoğan gitsin istiyorlar. Bunca kötünün bir araya geldiği yerde, Allah’ın izniyle bizde Cumhurbaşkanımızı kolay kolay yalnız bırakmayacağız. Bunların vadettikleri tek şey koalisyon. 1991 ile 1998 arasında tam 8 tane koalisyon var. 3 aylık, 6 aylık, 1 senelik ömrü olan var. Türkiye’nin büyüme hızı 1.2’ye düşmüş. Şimdi dönüyorlar dolaşıyorlar parlamenter sistem diyerek bu insanlara durmadan koalisyonları tarif ediyorlar. Koalisyonlarda kavga çok olur” şeklinde konuştu.

‘SİZ KARARINIZI VERMİŞSİNİZ, SONUÇ BİTMİŞ BİLE’

Miting konuşmasına son vermeden önce Özhaseki, “Söz alarak ayrılmak istiyorum. Değerli kardeşlerim 14 Mayıs’ta hep birlikte sandıkları patlatmaya var mıyız?” diye sordu. Coşkulu halk evet diye bağırdıktan sonra Özhaseki, “Sayın Cumhurbaşkanımızı yeniden Ankara’da Cumhurbaşkanlığı makamına oturtmaya var mıyız?” dedi. Ardından Özhaseki evet diye bağıran vatandaşlara, “Allah sizlerden razı olsun. Siz kararınız vermişsiniz, sonuç bitmiş bile. Sizinle iftihar ediyoruz” diye konuştu.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
ÖZHASEKİ: “14 MAYIS’TA HEP BİRLİKTE SANDIKLARI PATLATMAYA VAR MIYIZ?”