Otobüsçüler Büyükşehir’in Önünde

FİRARİ HIRSIZLIK ŞÜPHELİSİ - 2021-09-03T195649.803

KAYSERİ,(BGC)-Kayseri’de halk otobüsçüleri, Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Otobüsçüler Esnafı Odası Hayrullah Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile kısa bir görüşme gerçekleştirdi. Konunun ise otobüs şoförlerinin tarifesi olduğu ifade edildi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi binası önünde yapılan eylemde halk otobüsü şoförleri, bina önünde Oda Başkanı Şahin’in Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç ile görüşerek otobüs ücretleri konusunda anlaşmaya varmasını bekledi. Yoğun kalabalığın olduğu belediye binası önünde Çevik Kuvvet polisleri hazır bulundu. Eyleme aynı zamanda otobüs sahipleri de katıldı.

Binada birkaç dakika süren görüşmelerin ardından binadan çıkan Şahin, Büyükkılıç’ın otobüsçülerden dağılması isteğini eyleme katılanlara dile getirdi. Şahin, bölgeden ayrılırken yorum yapmayacağını ve detaylı bir açıklamanın yapılacağını ifade etti.

Otobüs sahiplerinden Hamdi Saçan, belediye ile ilgili şu ifadeleri kullandı: “Bizi ağrı kesici vererek, doping yaparak gönderdiler. Biz iyi bir ücret beklerken geçmiş dönemdeki 5,84 ücreti dayatarak bunla çalışmamızı söylediler. Halbuki biz şu an 6,24’ten çalışıyoruz.”

Saçan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin otobüs şoförlerine yönelik uygulamalarını Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yaptıkları ile mukayese ederek “Kayseri’de ise bize destek verilmiyor. Sen kimsin? Ben TSK’den emekli bir askerim. Emekli maaşımla Belediye Genel Sekreteri’nin odasında girdim. Aracımı kullanamıyorum, rahatsızım. Zor durumda olduğumuzu söyledim, beni ‘sen de çok ağlıyorsun, konuşalım’ diyerek kapıdan çıkardılar. 12 bin TL’lik şoför maaşımı ödeyemiyorum. 8 bin TL tamir parası, 20 bin TL mazot parası, 6 bin TL vergi ödüyorum. Belediye bana 42 bin TL gider gösteriyor. Ben aldığım 42 bin TL ile kime ne ödeyeceğim? Belediye’nin parası yoksa 24 tane otobüsü niye aldılar? Terminale 63 bin TL nasıl ödendi?” diye konuştu.

Saçan, her yolcudan kendisinin mesul olduğunu ifade ederek “Taşıdığım her yolcunun kan bedelini ben ödüyorum. Belediyeden bunun parasını istiyorum. Aracım kaza yapınca belediye değil otobüs sahibi olarak ben muhatap oluyorum” dedi.

BELEDİYE: “KAMU KAYNAKLARINI DOĞRU KULLANMAK DURUMUNDAYIZ”

Konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi’nden kamuoyu açıklaması ise gecikmedi. Belediyeden yapılan açıklamada otobüs şoförlerine ayrıyeten değinilmediği görüldü.

Belediyeden yapılan açıklamada ulaşım esnafına pandemi döneminde 20 milyon TL kaynak aktarıldığı belirtilerek “Esnaflarımız başta olmak üzere bu şehirde yaşayan herkesi kayıtsız şartsız dinledik, makul istekleri yerine getirdik ve onlarca hizmeti hayata geçirdik. Uyum ve dayanışma kültürünün en güzel örneğini sergilediğimiz şehrimizde hiçbir talebe karşı da duyarsız kalmadık. Ancak kamu kaynaklarını doğru, orantılı ve eksiksiz kullanmak durumundayız. Bu bilinç ve sorumlulukla tüm kesimlere yönelik çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Hayatın her alanında vatandaşımız ile esnafımızın rahatı ve huzuru için görevimizi sürdürüyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Exit mobile version