OSB Muhaliflerinden Zehir Zemberek Açıklamalar (BÖLÜM3)

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bekir Okay Kiracıoğlu başkanlığında bir araya gelen “OSB’ne Sahip Çık Platformu”, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi yönetiminin yaklaşan mali genel kurulu öncesinde, daha önce defalarca kamuoyu gündemine gelen OSB Denetim raporları ve raporlar dışında yaşananlar ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

İHALE İLE ARSA SATIŞI

Kiracıoğlu, OSB’lerde ihale ile arsa satışı olmayacağını, bu süreçte yatırımcının değil rantçının geleceğini söyleyerek, “ihale ile satılan arsaların %60’ı el değiştirmiş, ranta dönüşmüş” dedi.  İhale sistemi ile arsaların rant kaynağına dönüşmemesi gerektiğini söyleyen Kiracıoğlu; “Sanayicinin yatırım yapması için verilen arsa ranta dönüşmemeli. Sanayici rant peşindeyse işi bırakıp emlakçılık yapacak.”

 

Kiracıoğlu;  İhaleler bittikten sonra elimizde 5 adet parsel vardı. Bu 5 parselin 4’ünü şu an ki mevcut yönetimin babası, amcasının oğlu ve kendilerine tahsil ettiklerini, 430 tl ‘den  tahsis yapıldıktan bir hafta sonra OSB yönetiminin fiyatı 540 TL’ye çıkardığını, bu 4 kişinin cebine 3,5 milyon para konduğunu iddia etti.

“Başkan bunu 15 gün içinde iptal etsin. Etmez ise biz bu isimleri de tek tek açıklayacağız. Bir önceki dönemde tahsislerde yapılan yanlışların aynısını yapmaya devam ediyorlar.”

ATLETİK SPOR KULÜBÜ

“Bizim OSB olarak böyle bir misyonumuz yok. Bizim işimizde değil. Bu kulübe 2017’de90 bin dolar, 2018’de 170 bin dolar para ödemişiz. Sonra baktılar ki bu dert olacak, bir vakıf kurarak bu kulübü devrettiler. Bu tarihten sonra ki paraları göremiyoruz. Bu rakamın da yönetim kuruluna rücü  edilmesini istiyoruz. “

 

Vakıf Çıkmazı

“ OSB’nin neden vakfa ihtiyacı olur? Vakıfta OSB’de bir okulumuz var. Zamanında Hasyüncü Milli Eğitime vermiş. Nursaçan ise geri almış Bu doğru bir karardır. Ama okul 1000 lira bedelle vakfa devredilmiş. Burada 5 kişiye vakfın tüm mallarını yönetme yetkisi vermiş. Bu okul OSB’nin. Bunu Genel Kurul kararı ile gerçek değeri ile devredilmesi gerekiyor. Tapu devri bekliyor. Yaptıkları gün suç duyurusunda bulunacağız. Vakfın kurucularına baktığımızda, OSB müdürünün ömür bayı vakıfta üye olmasını biz anlamadık. Bu adamlar sanayici değil.  Bu OSB vakfı ise bu adamların burada ne işi var. Biz bu vakfın lağvedilmesini istiyoruz. Aksi durumda içişleri bakanlığına suç duyurusunda bulunacağız. Şu an amaç, OSB’nin kirada ki iş yerlerinin vakfa devredilmesini düşünüyorlar. Yapmayın. Bunlar OSB’nin gelirleri. Bu mantığa da aykırı, etik de değil.” Dedi.

OSB ŞİRKETLERİ

OSB’nin 8 tane şirketi var. Bizim böyle bir lüksümüz yok. OSB Medya Tv diye bi kuruluşumuz var. Kayseri’de medya varken, biz medya ilişkisi için niye buna ihtiyaç duyuyoruz. TRT’den bir kişi getirmişsiniz. 3 tane soy ismi var maaşlarına ulaşamıyoruz. Bizim Kayseri’de hiç mi medya mensubu yok? 20 bin liranın üzerinde bu adama maaş vermenin mantığını söyleyin. Bize hiçbir faydası yok 4 tane işletmenin çekimini yaptınız bu kadar. 3 milyon avroya malettiğiniz bir OSB TV’yi yarın 100 bin avroya satmak durumunda kalacaksınız. Biz bunları istemiyoruz. Ucuz enerji, iş gücü istiyoruz biz.

BASIN TOPLANTISININ TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
OSB Muhaliflerinden Zehir Zemberek Açıklamalar (BÖLÜM3)