Oruçtan sonra beslenme nasıl olmalı?

Site Kapak Fotoğrafı (30)

 

Ramazan ayında tüm gün aç kalan vücudumuzun akşam yapılan iftarla birlikte sindirim alışkanları da değişiyor. Ramazan ayının bitimiyle uzun süre açlığa alışan vücudumuz ramazandan sonra eski düzenine birden dönmekte zorlanabilir.
Gün boyu aç ve susuz kalmak vücudunuzun kolay alışabileceği bir şey olmadığı gibi; Ramazan ayından sonra da aniden eski beslenme düzeninize dönmek hazımsızlık ve fazla kilo gibi olumsuz geri dönüşlere neden olabilir.
Azalan iştahla birlikte sindirimi zor besinler tüketmeniz, küçülen midenizi fazlasıyla yoracak.
Tüm gün aç kalan vücudunuz, normal beslenme düzeninize geçerken sindirimi zor gıdalar tüketmeniz halinde sizi rahatsız edecek ve hazımsızlık yaşatacak.
Bunun önüne geçmek için; sebze çorbaları, bitki çayları, yumurta, balık, yoğurt, muz, patates, pirinç gibi sindirimi kolay gıdalar seçebilirsiniz.

Ramazan ayında tüm gün sussuzluğa alışan vücudunuza, bayramın gelmesiyle birlikte aniden su yüklemesi yapmak yerine gün gün içeceğiniz miktarını artırarak kademeli artırım yapılması öneriliyor.

Pişmiş olarak tükettiğiniz sebzeler midenizi sindirim sırasında fazla yormayacak ve şişkinlik yaratmayacak.,
vücudun ihtiyaç duyduğu karbonhidrat, protein ve yağ makrolarından mahrum bırakmadan dengeli bir öğün tüketmek sindirim sisteminizin de olması gerektiği gibi çalışmasını sağlar.

Exit mobile version