FİRARİ HIRSIZLIK ŞÜPHELİSİ (21)

Oruçreis’te Kentsel Dönüşüm Başlıyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ,(BGC)-Kayseri’nin Kocasinan ilçesine bağlı Oruçreis Mahallesi’nde 200 milyon TL maliyetli kentsel dönüşüm projesi başlıyor.

Afet riski altında ve tüm yapıların ruhsatsız olduğu belirtilen Oruçreis’teki kentsel dönüşüm projesi ile ilgili Belediye Kentsel Dönüşüm Başkanlığında değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Hakkı Alp’ten bilgi aldı. Büyükkılıç, projenin iki yıl içinde tamamlanacağını ve ödeme olanaklarının 10 yıla kadar uzayabileceğini belirtti.

Toplantı sonunda konuşan Başkan Büyükkılıç, “TOKİ ile işbirliği halinde yaptığımız bu çalışama da 572 konut ihalesi yapıldı. Vatandaşlarımıza gerekli bilgilendirmeler yapıldı. Projemiz hazır. Çok katlı değil. 4 ya da 5 katlı konutlardan oluşan anlayış içerisinde. Bu bölgemizde yaklaşık 200 milyon TL’ye mal olan bu projeyi hayata geçirmiş oluyoruz. Daha öncede kentsel dönüşüm ile bu bölgede çalışma yapacağımızı ifade ettiğimiz sözümüzü, inşallah yerine getirmiş olacağız. Yaklaşık iki senede bu çalışma tamamlanacak. Aynı zamanda ödemesiyle ilgili, ödeme gerektiren boyutlarda yaklaşık on yılda ödeme söz konusu olacak. Vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz. Onların yanında olacağız” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi ile Oruçreis Mahallesi’ndeki hak sahipleri arasında 18 Ekim Pazartesi günü görüşmeler başlayacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen