“Orman Yangınları Turizme Darbe Vurdu”

FİRARİ HIRSIZLIK ŞÜPHELİSİ - 2021-08-12T131138.571

KAYSERİ,(BGC)-Yaklaşık iki hafta boyunca yurdun belli bölümlerini esir alan orman yangınları, ülkenin turizm bölgelerinin bundan daha çok etkilenmesi vesilesiyle bölgedeki turizm sektörünü olumsuz etkiledi. Turizm acenteliği yapan Uğur Akpınar, gelinen durumu “Orman yangınları turizme darbe vurdu” cümlesiyle özetledi.

Kayseri’de turizm acenteliği yapan Uğur Akpınar, 29 Temmuz Çarşamba günü baş gösteren orman yangınlarının giderek büyüyüp şiddetlenmesi ve uzun bir süre kontrol altına alınamamasının turizm sektörünü sekteye uğrattığını söyledi.

Akpınar, “Orman yangınları turizme darbe vurdu. Muğla ve Antalya yörelerine yoğun satışlarımız vardı. İnsanlar tedirgin oldu, rezervasyonlarını iptal ettirdiler veya ertelediler. Bu durum da bizi olumsuz etkiledi. Tatil yörelerindeki insanlar huzursuz oldu. Yangınlar Türkiye’yi çok kötü etkiledi” şeklinde konuştu.

Yaklaşık 17 aydır süregelen küresel salgından beri turizm sektörünün belini doğrultamadığını söyleyen Akpınar, “Turizmle ilgili sıkıntılarımız pandemi başlangıcından beri devam ediyor. Ofislerimiz açık olduğu dönemde dahi müşterilerimiz az oldu” dedi.

Akpınar, çıkan orman yangınlarıyla mücadelede başrolü devletin oynaması gerektiğini ifade ederek “Ormanlar ülkemizin akciğerleridir. İnşallah devlet büyüklerimiz bu olaydan nasibini almıştır. Bu tip olaylar olmadan önce tedbir almanın önemli olduğu anlaşılmıştır. Hepimizin hangi alanda isek o alanda en yüksek verimle çalışmamız gerekiyor. Yangınlarda insanlar ne yapacağını şaşırdı, mücadele edenlerden Allah razı olsun. Ancak asıl mücadele etmesi gereken devlettir. Ormanlar turizm getirilerimiz için çok önemlidir. Ormanlarımızın Türkiye’ye katkısı aşikârdır. İnşallah daha sıkı tedbir alınır” diye konuştu.

Exit mobile version