ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KRİZ KOORDİNASYON MERKEZİ’NDE YARDIMLAR TOPLANARAK GÖNDERİLİYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – Deprem bölgeleri için Kayseri’de Organize Sanayi Bölgesi Kriz Koordinasyon Merkezi kuruldu. Gelen yardımların burada koordineli bir şekilde TIR’lara yüklenerek deprem bölgelerine gönderildiğini söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, “OSB’de fuar alanımızda gelen yardımların toplanmasını ya da satın aldığımız ürünlerin toplanılmasını sağlıyoruz. TIR’lar geliyor. Her TIR’a gerekli olan ihtiyaç neyse buradaki malzemelerden yüklüyoruz” dedi.

Önceki gece ve dün öğle saatlerinde Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetinde meydana gelen depremler, Kahramanmaraş başta olmak üzere Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Kilis ve Adana illerinde yıkıma sebep oldu. Depremler Kayseri’de de şiddetli şekilde hissedildi. Dün yaşanan ilk depremin ardından Kayseri’de Organize Sanayi Bölgesi Kriz Koordinasyon Merkezi kurularak toplantılar yapıldı. Kriz Merkezinde yapılan toplantılarla birlikte deprem bölgelerinde gerekli olan ihtiyaç listelerine göre malzemeler TIR’lara yüklenerek gönderilmeye devam ediyor. Ayni yardımların Organize Sanayi Bölgesi Fuar alanına nakdi yardımların ise Kızılay veya AFAD hesaplarına gönderilmesi gerektiğini belirten Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, “Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanı olarak dün il koordinasyonunu sabah yapıp belli yardımları ulaştırmıştık. Valiliğimiz bünyesinde bugünde çok büyük bir yardımı koordine ettik. Burada OSB’de fuar alanımızda gelen yardımların toplanmasını ya da satın aldığımız ürünlerin toplanılmasını sağlıyoruz. TIR’lar geliyor. Her TIR’a gerekli olan ihtiyaç neyse buradaki malzemelerden yüklüyoruz. Ekmek, tuvalet kâğıdı, soba, battaniye, yatak gerekli olan tüm ihtiyaçlar burada yüklenerek ilgili birimlere teslim ediliyor ve oradaki vatandaşların ihtiyaçları karşılanmaya çalışılıyor. Kayseri olarak tüm belediyelerimizle, Sanayi Odamız, Ticaret Odamızla hayırseverlerimiz sağ olsunlar her türlü desteği veriyorlar. Bizde bu süreçte elimizden geldiğince afetzedelere yardım etmeye çalışıyoruz. Sayın Kayseri Valimiz Gökmen Çiçek Bey ve Melikgazi Kaymakamımız şu anda Maraş’talar. Maraş’ta koordinatör Vali olarak çalışıyor. Buradaki yardımları oraya yönlendiriyoruz. Onlarda orada gerekli yerlere dağıtımları yapıyorlar. Dün gece sabaha kadarda Valimizle görüştük. Özveri ile herkes çalışıyor. Yapılan ve gönderilen bütün yardımların hesaplarını tutuyoruz. Bütün nakdi yardımlar Kızılay Kayseri Şubesine yatıyor. İhtiyaçlar Kızılay hesabından karşılanıyor. Tüm işlemler yasal evraklarla gerçekleştiriliyor. Tüm başkanlarımızla birlikte bu süreci yönetiyoruz. AFAD bünyesinde Sayın Vali Yardımcımız Abdullah Kalkan vasıtasıyla bu çalışmalara hakkında bilgi yapıyoruz. Ben vatandaşlarımıza da bu hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.  Depremzedeler için gerekli olan yardımlarla ilgilenirken 2’nci bir depremle vatandaşlarımızın tedirgin olmasından dolayı çalışmalarımız yavaşlamıştı. Çünkü işçiler fabrikadan aldığımız malzemeleri TIR’a yüklerken iş bıraktılar. Herkes tedirgin olduğu için ailesine koştu. Sonrasından tekrar hızlı bir şekilde bu süreci yönettik. Belediyelerimizde, sosyal tesislerimizde elimizden geldiğince tüm gece misafir ederek konaklamalarını sağladık” ifadelerini kullandı.

‘İNŞALLAH BU YARALARI ÇOK HIZLI BİR ŞEKİLDE SARACAĞIZ’

Belediyelerin iş makinelerini de deprem bölgesine gönderdiklerini ifade eden Başkan Palancıoğlu, “Buradan iş makinelerini belediyeler olarak gönderdik. Gıdaları göndermeye devam ediyoruz. Yüklü miktarda gönderimlere devam ediyoruz. Tabi bunları AFAD, Valilik ve bizim bünyemizde koordineli bir şekilde gönderiyoruz. Her bir TIR’a gerekli olan ihtiyaca göre yükleme yapıyoruz. Ekmek, su, kadın pedi, tuvalet kâğıdı, hasta bezi, yatak, soba, odun, kömür gibi malzemeleri TIR’lara koordineli bir şekilde yüklüyoruz. Bu çok büyük bir felaket. Sadece Türkiye için değil dünya içinde büyük felaketlerden bir tanesi. Doğal bir felaket olduğu için elimizden bir şey gelmiyor.  Bu süreçte yapmamız gereken birlik ve beraberlik içerisinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım etmek. Belediye ekiplerimiz çalışıyor. İnşallah bu yaraları çok hızlı bir şekilde saracağız” şeklinde konuştu.

‘VATANDAŞLARIMIZA MERHEM OLMAYA ÇALIŞIYORUZ’

Sabah 8’den itibaren toplantılar yaparak gelen yardımları koordineli bir şekilde deprem bölgelerine ilettiklerini söyleyen Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, “Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük afetini yaşıyoruz. Şu anda çok vahim bir olay yaşanıyor. Sabah 8’den önce Sanayi Odamızda şimdide burada toplantılar yaparak afet bölgelerinde yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımıza merhem olmaya çalışıyoruz. A’dan Z’ye ihtiyaç olan ne varsa burada topluyoruz. Buradan da deprem bölgelerine sevk ediyoruz. Buradan şöyle bir çağrı yapmak isterim. Ayni yardımları buradaki fuar alanına gönderilmesini istiyoruz. Buradaki fuar alanından da koordine edip gönderiyoruz. Nakdi yardımlarında Kızılay veya AFAD üzerinden yapılmasını mutlaka istiyoruz. Çünkü resmi olacak bu yardımlar ve suistimal edilmemiş olacak. Çünkü bizlerde burada ayni yardımların haricinde gerekli olan ihtiyaçların satın alınmasını yapıyoruz. Satın alınan ürünlerinde faturasını Kızılay üzerinden yapıyoruz. Rabbim böyle bir acıyı bir daha göstermesin inşallah. Türkiye’ye geçmiş olsun diyorum. Deprem bölgelerinden gelen vatandaşlarımız otellerde ağırlıyoruz. Otellerimizde dahi yer yok. Kayseri tüm şehir olarak depremzedelerin yanında” diye konuştu.

‘VATANDAŞLARIMIZ O KADAR ÇOK YARDIMDA BULUNUYOR Kİ DUYGULANIYORUZ’

Valilik ve AFAD’ın belirlemiş olduğu ihtiyaca göre koordine olduklarını dile getiren Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, “Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Çok zorda olanlar var biliyoruz. Bunun iççinde burada dün sabah erken saatlerde bir koordinasyon toplantısı yapmıştık. Bugün de 2’ncisini yapıyoruz. Burada yaptığımız çalışmada Valilik ve AFAD’ın belirlemiş olduğu ihtiyaca göre koordine oluyoruz. Ben Kayseri sanayi ve iş adamlarına çok teşekkür ediyorum. Hakikaten böyle bir durumda nasıl birlik olacağımız net bir şekilde gösteriyoruz. İnşallah Rabbim iyi günlerde de bu birlik ve beraberliği arttırarak devam ettirsin. Hem nakdi hem ayni yardımlar geliyor. Gelen tüm yardımları koordineli bir şekilde yükleyip gönderiyoruz. Bu depremle 10 ilimizde çok ciddi hasarlar ve sıkıntılar yarattı. Biz çalışmaya devam edeceğiz. Bir nebzede olsa yaralara merhem olmaya çalışacağız. Vermek çok zordur. Ama vatandaşlarımız o kadar çok yardımda bulunuyor ki duygulanıyoruz” şeklinde konuştu.

‘SANAYİCİLERİMİZ, ESNAFLARIMIZ CÖMERTLİKLERİNİ TEKRAR SERGİLEDİLER’

Sanayiciler ve esnafların güçlerinin yettiğinden fazlasıyla yardımda bulunduklarını belirten Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mehmet Yalçın, “Büyük bir deprem meydana geldi. 10 ilimiz derinden etkilendi bu depremle. O görüntüleri görünce üzülüyoruz, kahroluyoruz. Bunları yaşadıktan sonra milletçe harekete geçmek zorundaydık. Bizlerde burada Palancıoğlu’nun başkanlığında toplandık. Bu 2’nci koordinasyon toplantımız. Derdimiz mağdur olan tüm kardeşlerimize yardım etmek. Kayseri’deki tüm sanayicilerimizi, esnafımızı aradık. Sanayicilerimiz, esnaflarımız cömertliklerini tekrar sergilediler. Ellerinde ne varsa, güçleri neye yetiyorsa bize fazlasıyla karşılık verdiler. Buradan o kardeşlerime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Yardım topluyoruz, toplamaya devam edeceğiz” dedi.

‘HERKESİN KALBİ DEPREM BÖLGESİNDE’

Ekiplerin hava muhalefeti, enkaz ve zamanla mücadele ettiklerini dile getiren Sanayi Odası Meclis Başkanı Abidin Özkaya, “Allah devletimize zarar vermesin, hayırseverlerimizi çoğaltsın. Böyle bir günde herkesin kalbi deprem bölgesinde. Dün başka şeyleri konuşurken bugün hep birlikte tek yürek depremi konuşuyoruz. Enkaz altındaki insanlarımızı konuşuyoruz. Hava muhalefeti var, bununla mücadele ediliyor. Enkazla, zamanla mücadele ediliyor. Bunların hepsi bir arada çok zor bir durum. Bizlerde elimizden geleni yapmak zorundayız. Bu milli görevimizdir. Bugün sen, ben yok, biz varız” diye konuştu.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KRİZ KOORDİNASYON MERKEZİ’NDE YARDIMLAR TOPLANARAK GÖNDERİLİYOR