Online Siparişler Kuryelere İş Yükü Bindirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

KAYSERİ,(BGC)-Paket servisle siparişin, pandeminin gelmesiyle birlikte insanların hayatında önemi hızla arttı. Müşteriler yüz yüze ticaretini en asgari düzeye indiriyor ve alışverişlerini çevrimiçi yapyamı tercih ediyor. Bu durum, çevrimiçi hizmetleri iyi kullanabilen firmaları kâra geçirdi. Paket servis yapan işletmeciler ve kuryeler yaşadıkları bu süreç hakkında ne düşünüyor?

Getir şirketinin 4 ay önce açılan Talas ilçesindeki şubesinin işletmecisi Ahmet Bey, “Taleplerimiz giderek arttı. İşlerimiz dikey bir şekilde yükseldi, hiç düşüş yaşamadık. İlk başladığımızda 5 motorumuz, 3 aracımız vardı. Şu anda 16 motorumuz ve 5 aracımız var” değerlendirmesinde bulundu.

Kuryelerin trafik kurallarını çiğnemediğini öne süren Ahmet Bey, “Kuryelerin güvenliği bizim önceliğimizdir. 50 km hız sınırımız ve GPS sistemimiz var. Özel güvenlik ekibimiz gün boyu kuryelerimizi takip ediyor. Örneğin kaskın klipsini takmamak, ters şeritten gitmek, 50 km’yi aşmak ve kırmızı ışıkta geçmek yasaktır ve kuryeler bunları yapamaz. Herkesin sadece depo içinde hızlı olması gerekiyor. Genellikle olumsuz hava şartlarında sıkıntı yaşıyoruz. Aşırı yağışlarda, karda motokuryeler yerine araçlarla servis yapıyoruz. Bazen trafikte araçlar zorluk yaşatabiliyor, ancak onlarla bendeniz ve özel güvenlik ekibimiz ilgileniyoruz” diye izahatte bulundu.

“İNSANLAR ACELE ETMEMELİ”

Şirkette 3 aydır motokuryelik yapan Mehmet Fatih, pandemi sürecinde siparişlerle alakalı yaşanan sıkıntılar hususunda “Gerek kurye, gerekse de müşteriler olarak bazı sorunlar yaşadık. Karlı, yağmurlu havalarda gecikmeler oldu. Kuryelerimiz, müşterilerin verdiği tepkilerden dolayı asabileşiyor. Müşteriler sipariş geç gittiğinde sert tepki verebiliyor”, dedi.

Kurye, “Aynı gün, aynı sipariş üzerine yaşadığım iki kötü anım var. Bizde tahmini varış süresi 40 dakika olarak seçiliyor, ancak bir anda 5-6 paket üst üste gelince diğer paketler gecikebiliyor ve sistem dağıtımı ters bir şekilde yapabiliyor. Veya bizim hız limitlerimiz var, bunları aşmıyoruz. Bütün kurallara uyuyoruz. Bunlar meydana geldiğinde bir siparişin bir saati aşkın sürede teslim edildiği olabiliyor. Ya da müşteri yanlış bir konum giriyor ve diğer siparişlerimiz gecikiyor. İstediğimiz şey basit: Müşterilerin doğru adres girmesi ve gelen kuryeye teşekkür ederek siparişini teslim almasıdır” şeklinde konuştu.

Kurye, Ramazan ayında iftar saatlerinde alışveriş konusunda uyarıda bulundu: “İftar saatlerinde trafik sıkıştığı için çok büyük bir yoğunluk oluyor. Bendeniz de dahil olmak üzere birçok kuryemiz oruç tutuyor ve bizim de iftar yapmamız gerekiyor. Bu sırada müşteriler de iftar yapıyor ve o sırada temel gıda ürünleri sipariş ediyorlar. Müşteriler iftar saatlerinde daha duyarlı olabilirler, ya da bir saat öncesinde sipariş edebilirler. Çünkü iftar saatlerinde bu kadar fazla çalışan olmasına rağmen, çok fazla paket biriktiği oluyor ve yetişemiyoruz.”

“İnsanların acele etmemesini, motokuryelere daha fazla saygı duyulmasını ve müşterilerin daha sakin olmasını isterim” diye temennide bulunan kurye, sözlerini tamamladı.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Online Siparişler Kuryelere İş Yükü Bindirdi