Olimpiyat Oyunlarında madalya kazanan sporcular Kayseri’ye döndü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – Liseler Gençlik Olimpiyat Oyunlarında yarışan Kayserili sporculardan Mehlika Kuzeh Yalçın (17) yüzme dalında Dünya Şampiyonluğu, Atilla Göktuğ Taşdelen (18) Yüksek Atlama dalında Dünya 2’nciliği ve Fatma Arslan (18) Taekwondo’da ise Dünya 3’üncülüğü oldu.

Fransa ev sahipliğinde gerçekleştirilen Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) tarafından Fransa’da gerçekleştirilen okul sporlarının en büyük organizasyonu Gymnasiade (Liseler Gençlik Olimpiyat Oyunları) 2022 tamamlandı. ISF 2022 Gymnasiade Liseler arası yüzme müsabakalarında Mehlika Kuzeh Yalçın Dünya Şampiyonu, Yüksek Atlama kategorisinde Atilla Göktuğ Taşdelen Dünya ikincisi, Taekwondo dalında ise Fatma Arslan Dünya Üçüncüsü oldu. 11-22 Mayıs Tarihleri arasında Fransa’nın Normandiya bölgesinde yapıldı. Müsabakalara katılan Kayserili sporcular havalimanında aileleri ve sporcu arkadaşları tarafından karşılandı.

MEHLİKA KUZEH YALÇIN: ÇOK MUTLUYUM

200 metre kelebek branşında Dünya Şampiyonu olan Doğa Koleji Kayseri öğrencisi Mehlika Kuzeh Yalçın, “Kendimden böyle bir performans bekliyordum. Çok Mutluyum. Hedefim 2024 Paris Olimpiyatları. Doğa Koleji Kayseri idarecilerine çok teşekkür ederim” açıklamasında bulundu. İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Kayseri Kurucu Temsilcisi Dr. Halil Gürsoy ise, “Burada Mehlika’nın başarısı güzel bir hikâye. Denizi olmayan bir şehirden Dünya Şampiyonluğu çıkabileceğini gösterdi. Bir insanın istedikten sonra yapamayacağı bir şey yok. Ben Olimpiyatlara gideceğine inanıyorum. İnşallah orada da İstiklal Marşımızı söyletecektir” diye konuştu.

ATİLLA GÖKTUĞ TAŞDELEN: GURULUYUM

Yüksek Atlama branşında Dünya ikincisi olan Atilla Göktuğ Taşdelen, “Çok gururuyum. Ülkeme böyle bir başarı getirdiğim için mutluyum. Oradaki duygularımı kelimelerle atlatamam. Buraya gelen herkese her şey için teşekkür ederim. Hedefimin hayalin kurarak gittiğim. Çok şükür başarmadan da dönmedim” açıklamasında bulundu.

FATMA ARSLAN: HEDEFİME ADIM ADIM İLERLİYORUM

Taekwondo branşında Dünya 3’üncüsü olan Fatma Arslan ise, “12 yaşında bu spor ile tanıştım. Antrenörlerim başarılı olacağımı söyledi. Ben de hedefime adım adım ilerliyorum. Fransa’da yapılan müsabakalarda üçüncülük elde ettim. Bu başarımın daha iyi olacağına inanıyorum. Hedefim Olimpiyatlar” diye konuştu.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Olimpiyat Oyunlarında madalya kazanan sporcular Kayseri’ye döndü