Öğretmenler promosyonların güncellenmesini istiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA)- Türk Eğitim Sen Kayseri Şubesi 1 Nolu Şube Başkanı Muharrem Çolak, bu yıl yapılan banka promosyonları hakkında basın açıklamasında bulundu. Çolak, verilen rakama iki kez itirazda bulunduklarını ifade etti.

Kamu çalışanlarının hangi bankadan maaş ve diğer özlük haklarını alacakları ile ilgili yasal düzenlemeler oluşturuldu. Bu kapsamda eğitimcilerin bankalardan alacağı promosyonlarda belli oldu. Konuyla ilgili Türk Eğitim Sen Kayseri Şubesi 1 Nolu Şube Başkanı Muharrem Çolak, 2 Nolu Şube Başkanı Ramazan Sidar ile birlikte, 1 Nolu Türk Eğitim Sen Kayseri Şube binasında basın açıklamalarında bulundu.

Kamu çalışanlarını temsilen yetkili sendika ve kurum yöneticilerinden oluşan komisyonun ihale şartları hazırlayıp promosyon ihalelerinin yapıldığını söyleyen 2 Nolu Şube Başkanı Ramazan Sidar, “Bankalar genellikle 3 yıllığına yapılan bu ihalelerde kamu çalışanlarına promosyon ödemesi yapmaktadır. İlimizde bu konuda anlaşma yapan ilçe eğitim müdürlüklerine Mart ve Ağustos ayları olmak üzere 2 kez başvuruda bulunuldu. Kayseri’de gerçekleştirilen promosyon anlaşmaları imzalandığı tarihte dahi çalışanların lehine değildi. O günkü şartlarda dahi düşük meblağlara ve aylık ödenmesi gibi kabul edilemez şartlara bağlanmıştı. Enflasyona bağlı gelişmeler sonrası bu tablo asla kabul edilemez noktaya geldi. 30 bin ila 40 bin TL tutarında promosyon anlaşmalarının yapıldığı mevcut şartlarda 3 bin ila 4 bin TL mevcut şartları zora sokmaktadır. Bu talebe kulak tıkanmasını asla kabul etmiyoruz. Türk Eğitim-Sen olarak buradan çağrı yapıyoruz. Tüm İlçe Eğitim Müdürlükleri güncel olmayan promosyon miktarlarını ilgili bankalarla görüşerek gerekirse ek protokol yaparak güncellemelidir. Bankalar bu teklifi kabul etmezler ise tek taraflı fesih konusu da gündeme getirilmelidir. Kendi bölgemizde yer alan Melikgazi ilçemizde 3 yıllığına promosyon anlaşması çerçevesinde 4025 TL olarak anlaşmıştı. İlçe Eğitim Müdürümüz Hacı Kaya ile promosyon güncellemesi konusunda bayağı yol katettik. Eğitimciler adına bu işin takipçisi olacağız” dedi.

‘EĞİTİM- ÖĞRETİM ÖDENEĞİ TÜM EĞİTİM ÇALIŞANLARINA VERİLSİN’
Kocasinan İlçe Eğitim Müdürlüğü’nün bu promosyon anlaşmasında 126 TL’ye imza attığını, bu imzanın altında mevcut yetkili sendika olan Eğitim-Birsen’inde imzası olduğunu söyleyen 1 Nolu Şube Başkanı Muharrem Çolak, o günden beri bu karara iki kez itiraz ettiklerini söyledi. Çolak, “Dilekçelerimizi İlçe Eğitim Müdürlüklerine teslim ettik. İlçe Eğitim Müdürü Bahamettin Karaköse ile olan görüşmelerimizde 10-15 gün içerisinde iyileştirmeler yapılacağına dair bilgiler edindik. Eğer bunu başarabilirlerse bizde çok memnun oluruz. Ancak itiraz hakkımız saklı kalması şartıyla bu desteği veriyoruz. Diğer bir hususumuz ise her Eylül ayında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlere ödenen eğitim-öğretim ödeneğinin tüm eğitim çalışanlarına verilmesini istiyoruz. Bu enflasyon şartlarında 1 maaş tutarı verilmesini istiyoruz” sözlerine yer verdi.

’10 YILINI DOLDURAN UZMAN, 20 YILINI DOLDURAN BAŞ ÖĞRETMEN OLMALIDIR’

Bir diğer önemli konunun ise kariyer basamakları yükselme sınavının olduğunu söyleyen Çolak, “Biz de bu konunun 15 yıldır takipçisiyiz. Öğretmenlik mesleğinin itibarını ayaklar altına alan davranış ve tutumları kabul etmiyoruz. Öğretmenlik tecrübe mesleği ise 10 yılını dolduran uzman, 20 yılını dolduran baş öğretmen olmalıdır. Genel başkanımızın tabiriyle bu iş ya çözülecek, ya çözülecektir. Şu anda da mahkemeye vermiş bulunmaktayız ve sonuç bekliyoruz. Ancak öğretmenlik meslek kanunu ile ilgili sosyal medyada yanlış bilgiler dolaşmaktadır. Biz öğretmenler ve sendika başkanları olarak, genel merkezimizin emir ve talimatlarına uyarak mücadelemizi hukuk çerçevesinde sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Öğretmenler promosyonların güncellenmesini istiyor