Fotoğraflı (4)
1:13

Öğretim Üyesi Şahin: “Ebeveynler çocuğun ikna olmadığı bir bölümü zorla yazdırmamalı”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

– Ailelerin üniversite ve bölüm tercihleri sırasında çocuklarına nasıl davranması gerektiğine dikkat çeken Öğretim üyesi Cemal şahin “Çocuk yarın ayağı taşa değdiğinde senin yüzünden oldu diyecek. O yüzden ebeveynlere tavsiyemiz çocuğun ikna olmadığı bir bölümü asla zorla yazdırmamaları. Çünkü yarın bir sıkıntı yaşandığı zaman çocuklar direk ebeveynler de suç bulacak. Çocuğa ‘kızım tıp daha mantıklı, oğlum işletme şundan daha doğru’ diye ikna ederek yazdırmak daha doğru olur” dedi.

Öğretim üyesi Cemal Şahin Kayseradar, Ankaradar ve Radyoradar ortak canlı yayını ‘YKS Tercihleri’ programında katılarak Ankaradar stüdyosunda moderatör Melda Şahin’in sorularını yanıtladı.
Ailelerin üniversite tercihleri sırasında çocuklarına nasıl davranması gerektiğine dikkat çeken
Öğretim üyesi Cemal Şahin, üniversite bölüm tercihleri sırasında ebeveynlerin çocuklara nasıl yaklaşması gerektiğini anlattı. Ebeveynlerin çocuklar üzerinde baskı kurmadan ikna yöntemiyle yaklaşması gerektiğini vurgulayan Şahin “Aileler artık eskisi gibi değil, bu nokta da biraz daha dikkatliler. Yeni kuşak bu konuda aileleri biraz daha zorlayan bir kuşak. Bir ebeveyn olarak çocuğa bir bölümü direterek yazdırırsanız. Çocuk yarın ayağı taşa değdiğinde senin yüzünden oldu diyecek. O yüzden ebeveynlere tavsiyemiz çocuğun ikna olmadığı bir bölümü asla zorla yazdırmamaları. Çünkü yarın bir sıkıntı yaşandığı zaman çocuklar direk ebeveynler de suç bulacak. Çocuğa ‘kızım tıp daha mantıklı, oğlum işletme şundan daha doğru’ diye ikna ederek yazdırmak daha doğru olur” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
be_en
Beğen