Obeziteye dikkat çekmek amacıyla stant açıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA)- Kayseri Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Obezite Birimi çalışanları tarafından obeziteye dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla stant açıldı.

Kayseri Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Obezite Birimi tarafından bir alışveriş merkezine obeziteye dikkat stantı kuruldu. Stantı ziyaret eden vatandaşlara obezite birimi çalışanları tarafından sağlıklı bir yaşamın ancak yeterli ve dengeli beslenme, fiziksel aktivite düzeniyle oluşturulabileceği anlatıldı. Obezite konusu ve obezitenin yaşam kalitesini düşürebileceği, diyabet, kalp-damar hastalıkları gibi birçok kronik hastalığa neden olabileceği bilgisi verildi.

Müdürlüğe bağlı Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzman Doktor Sadi Tacettinoğlu yapılan etkinlik ile ilgili olarak, “Obezite önemli bir halk sağlığı sorunudur. Çocukluk dönemi hatta gebelik süreci ile başlayan doğru beslenme çok önemlidir. Erişkin dönemde karşılaşılan obezitenin başlangıcı çocukluk çağlarına dayanmaktadır. Küçük yaşta yeme alışkanlığına bağlı olarak başlayan bu sağlık problemine karşı ailelerin dikkatli olması gerekmektedir. Sağlıklı beslenmeyi öğrenmek, kilo vermek isteyen herkes obezite merkezlerimize başvurarak ücretsiz olarak hizmet alabilirler’’ şeklinde konuştu.
Stantı ziyaret edenlere obeziteye karşı bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Obeziteye dikkat çekmek amacıyla stant açıldı