Fotoğraflı (95)
1:52

Net Kurs Merkezi Müdürü Sağdıç: “TYT kötü geçmiş olsa dahi hayıflanmadan AYT’ye odaklanalım”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yarın yapılacak olan YKS’nin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Sınavı’na (AYT) girecek öğrenciler için tavsiyelerde bulunan Net Kurs Merkezi Müdürü Fatma Sağdıç, “TYT’nin bitiminin ardından kötü veya iyi geçmiş olsun, kafaya takmamalı ve geçmiş sınavı geride bırakmalıyız. Alan Yeterlilik Sınavı çok daha büyük önem arz etmekte, bu noktada aileler de çocuklarına kesinlikle baskı kurmamalı, çevrelerindeki insanların çocuklarıyla kıyas yapmamalı ki çocuğun performansı etkilenmesin. Temel nokta, kendi motivasyonumuz çünkü” dedi.
Net Kurs Merkezi Müdürü Fatma Sağdıç, 8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) öğrencilerin kaygılarını azaltabilmeler için tavsiyelerde bulundu.
Temel Yeterlilik Sınavı’nda zamandan yana daima endişelerin ve de baskıların olduğunu dile getiren Sağdıç, “TYT’den yana daima beklentileri birazcık aşağıda tutmak gerekiyor. Sınav bittikten sonrasında kafaya takmamak gerekiyor, kenara bırakmalıyız. Artık o geçti, hayıflanmanın bir faydası olmayacaktır” dedi ve Alan Yeterlilik Sınavı’nın daha büyük önem arz ettiğini ifade ederek “Ailelerimiz de öğrencinin bir sonraki sınavda performansını etkileyecek baskılar kurmasınlar. Çocuklarımızı sakın ki başka insanların çocuklarıyla kıyas yapmayalım, başkasının evladının sınavı güzel veya kötü geçmiş olabilir. Bu noktada önemli olan kendi motivasyonumuz çok daha önemli” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen