Site Kapak Fotoğrafı (40)

Mutlu Yüzler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nden 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne özel farkındalık gösterisi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

– Mutlu Yüzler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ kapsamında ‘Farkındalık Gösterisi’ düzenledi. Açılış konuşmaları sonrasında Rehabilitasyon Merkezi’nin öğretmenleri ve öğrencileri tarafından çeşitli oyunlar ve gösteriler sergilendi. Etkinlik kapsamında konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, “Çocuklarımızın gönüllerinde saf sevgi var, onları gördükçe bizler mutlu oluyoruz. Onlar bizlerden değil; bizler, onlardan bir şeyler öğreniyoruz. Onların varlığı, bizlere sevgiyi, iyiliği öğretmeye yeterli oluyor. Özel çocuklarımızın gözüyle bakabilsek dünyada asla kötülük olmaz” dedi.
Mutlu Yüzler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ kapsamında ‘Farkındalık Gösterisi’ düzenledi. Gösteriye; Vali Gökmen Çiçek, Kocasinan Kaymakamı İlhan Abay, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Özel Eğitim ve Dernekleri Konfederasyonu İl Temsilcisi ve Mutlu Yüzler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Hüseyin Mutlu, Mutlu Yüzler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurum Müdürü Fatma Tosun, Mutlu Yüzler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucu Temsilcisi Nur Mutlu, Restoran Sahibi Sinan Yavuz, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Açılış konuşmaları sonrasında öğretmenler ve öğrencilerin düzenlemiş olduğu çeşitli oyunlar ve gösteriler sergilendi.
Mutlu Yüzler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin başarılı eğitimi, öğretmenleri ve öğrencileriyle birlikte örnek bir kurum olduğunu söyleyen Vali Gökmen Çiçek, “Çocuklarımızın gönüllerinde saf sevgi var, onları gördükçe bizler mutlu oluyoruz. Onlar bizlerden değil; bizler, onlardan bir şeyler öğreniyoruz. Onların varlığı, bizlere sevgiyi, iyiliği öğretmeye yeterli oluyor. Özel çocuklarımızın gözüyle bakabilsek dünyada asla kötülük olmaz” dedi.
Dünya Engelliler Günü kapsamında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Bizler biriz, beraberiz, olaya bu anlayış içerisinde bakıyoruz. Ailelerimizi ve çocuklarımızı bağrımıza basıyoruz, sağ olun var olun” ifadelerini kullandı.
Yapılan gösterilerin çocukların özgüvenlerini artırmak ve kişisel gelişimlerine katkı sağlayabilmek adına hazırlandığını belirten Özel Eğitim ve Dernekleri Konfederasyonu İl Temsilcisi ve Mutlu Yüzler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Hüseyin Mutlu, her bir çocuğun farklı konularda farklı şeyler yapabileceklerine inanarak çalışmalarını sürdüreceklerini söyleyerek Dünya Engelliler Günü’nü kutladı.
Dünya Engelliler Günü’nün eğitimciler açısından farklı bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Mutlu Yüzler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurum Müdürü Fatma Tosun, “Bu özel günde siz değerli ailelerimizle daha da özel kıldığımız için çok mutluyum. “Dünyayı değiştirmek için kullanabileceğimiz en önemli silah eğitimdir, bizler de eğitimle özel dünyaları değiştirmek ve onların kalbine dokunabilmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Farkındalık gösterisinin amacının çocuklara özgüven aşılamak olduğunu yineleyen Mutlu Yüzler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucu Temsilcisi Nur Mutlu, “Sadece akademik eğitimle değil; onların her anlarında yanlarında olarak omuzlarındaki yükü hafifletmek en önemli görevimizdir. Çocuklarımızın sahne heyecanlarına ve yaşamış oldukları güçlüklere rağmen karşınızda olmaları gösteriyor ki doğru yolda ilerliyoruz” şeklinde konuştu.
Çocukların içlerinde saf ve karşılıksız sevgi olduğunu söyleyen Restoran Sahibi Sinan Yavuz, öğretmenlerin haklarının ödenemez olduğunu belirtti ve 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen