MÜSİAD Başkan Yardımcısı Andaç: “MÜSİAD üye sayımız yüzde 100 arttı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

KAYSERİ (1HA) – MÜSİAD Kayseri Şube Başkan Yardımcısı Kadir Andaç, “MÜSİAD üyelerinin genelde genç kişilerden oluştuğunu belirterek, “Biz bir yılda yüzde 100’den fazla büyüme sağladık. Kayseri’de 400 üyemiz var. Dünya çapında 15 bin üyemiz var. Yaklaşık 80 ülkede temsilcimiz bulunuyor” dedi.

MÜSİAD Kayseri Şube Başkan Yardımcısı Kadir Andaç, KayseRadar ve Radyo Radar’dan canlı olarak yayınlanan ‘Bunu Da Konuşalım’ programına konuk oldu. Gazeteci Erdinç Teğmen’in sorularını cevaplayan Andaç, dernek faaliyetleri ve ekonomi gündemini değerlendirdi. MÜSİAD yönetimini genel olarak genç iş insanlarından oluşturduklarını belirten Andaç, üye sayısı olarak da 1 yılda iki katına çıktığını kaydetti.

Deprem gündemini de değerlendiren Andaç, “Deprem sonrasında yönetim kurulumuzla saat sabah 6 gibi toplandık. Hepimizin bazı tedirginlikleri oldu ailelerimizden kaynaklı. MÜSİAD onlar içinde korunaklı bir alan oluşturdu. Saat 05:30’da şubemizi açtık. MÜSİAD’ı sadece üyelere değil bütün vatandaşlara açtık. Deprem sonrası vatandaşlarımız arabalarda, dışarlarda vakit geçirmek zorunda kaldığı için biz şubemizi açıp herkes gelebilir dedik. Çok gelen oldu, konaklayanlar oldu. MÜSİAD’ta hemen kriz masası oluşturduk. Biz de şubeye gittik elimizden ne gelirse yapmaya çalışalım dedik. Biz ilk olarak Ferhat Başkanımla birlikte Valimiz Gökmen beyin (Gökmen Çiçek) telefonuyla sanayi odasında yapılan koordinasyon toplantısına katıldık. Sonrasında Genel Başkanımız Mahmut Asmalı, Kayseri’ye gelip buradan da Maraş bölgesine gitti. Bizim olayın vahametini anlamımız gitmemizden kaynaklı. Satın alma birimi, lojistik birimi gibi çeşitli birimler oluşturduk. Ne zaman döneceğimizi bilmeden çıktık yola. Sonra Vali beyin yanına ulaştık. Vali bey bir mezarlığa gittik. Mezarlıkta savcılar hakimler vardı. Yetiştirmeye çalışıyorlardı. Vefat eden vatandaşlarımızın kimlik teşhisinin yapılıp tutanakları tutulup defnedilmesi gerekiyor. Çünkü her ne kadar mevsim kış olsa da bir koku da var. Üzülmeye bile fırsatımız yoktu. Böyle bir afeti Allah korusun başka bir ülke yaşasaydı Türkiye gibi altından kalkamazdı” ifadelerini kullandı.

‘NAKİT FİNANSMANA İHTİYACI OLAN ÜYLERİMİZE BİZ ELİMİZDEN GELDİĞİNCE KARZ-I HASEN SANDIĞIYLA DESTEK VERİYORUZ’

15 şubeden 800’e yakın yardım TIR’ını deprem bölgesine gönderdiklerini belirten Andaç, “Yardımlar akın akın gidiyor. Ama bu yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması lazım. Bu yardımların depolanıp istiflenmesi gerekiyordu. Bunu da AFAD çok güzel şekilde yaptı. Biz köprü vazifesi kurduk. Genç MÜSİAD’taki her bir arkadaşımız aslında geleceğin yöneticileri. Genç MÜSİAD ve MÜSİAD iç içe birlikte hareket ediyoruz” dedi.

Dernek olarak 2023 yılı stratejik planlarını yaptıklarını aktaran Andaç, “Toplantıyla birlikte 1 yıl boyunca yapacağımız faaliyetleri planladık. Bu yıl içerisinde yapacağımız 4-5 tane yurt dışı gezintimiz var. MÜSİAD Ticaret Ofisini yeni kuruduk. Bu ofisle de ben ilgileniyorum. MÜSİAD’ın birbirleriyle yapacak olan ticaretin temelde alt yapısını oluşturduk bu ofisle birlikte. MÜSİAD üyelerimizin hukuki anlamda bir danışmana ihtiyaç duyması halinde genel merkezimizde Hukuki Danışma Merkezi kuruldu. Üyelerimiz her konuda oradan danışmanlık alabilir. Mali müşavirlik ve finansman konularında kurulan danışmanlık masalarında bizim MÜSİAD üyelerimiz finansmanla alakalı, danışmanlıkla alakalı üyelerimize yardımcı oluyoruz. Deprem bölgesinde nakit finansmana ihtiyacı olan üylerimize biz elimizden geldiğince karz-ı hasen sandığıyla destek veriyoruz” şeklinde konuştu.

Dernek üye sayılarının sürekli arttığını da belirten Andaç, “Bir yılda yüzde 100’den fazla büyüme elde ettiklerini belirten Gençlerin ağırlıkta olduğu, gençlerin sözünün dinlendiği bir yer. Ferhat Başkanım görevi devraldığında yaklaşık 120 üyemiz vardı. Biz 1 yılda yüzde 100’den fazla büyüme sağladık. Şu anda 256’yı geçti üye sayımız. Bu genç MÜSİAD’la birlikte Kayseri’de 400 üyemiz var. Dünya çapında 15 bin üyemiz var. Yaklaşık 80 ülkede temsilcimiz var. Biz aslında çok büyük bir ailenin küçük bir parçasıyız” diye konuştu.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
MÜSİAD Başkan Yardımcısı Andaç: “MÜSİAD üye sayımız yüzde 100 arttı”