Muhtarlar, Muhtarlar Gününü kutladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – Kayseri’de muhtarlar ’19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutladı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunan muhtarlar, ardından Vali Gökmen Çiçek’i makamında ziyaret etti.

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Atatürk Anıtı’na çelenk sunularak İstiklal Marşı okundu. Anıt önündeki törene, muhtarların yanı sıra Vali Yardımcısı Şenol Esmer, Kocasinan Kaymakamı İlhan Abay da katıldı.

‘MUHTARLIK EN ÇOK YÜKÜ TAŞIYAN BİR TEŞKİLATTIR’

Muhtarlık görevinin mahalli idarelerde önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Türkiye Muhtarlar Derneği Kayseri İl Başkanı Yakup Er, “Muhtarlık Teşkilatı 1829’lu yıllarda Osmanlı dönemde kurulmuş çok eski bir teşkilat. Daha sonra 1913’lü yıllarda faaliyetlerini biraz gerilettikten sonra Cumhuriyet’in kurulumunun 21’inci yılında 1944’te tekrar Muhtarlık Teşkilatı kuruluyor. Muhtarlık Teşkilatı mahalli idarelerinin en alt birimlerinden olsa da en çok yükü taşıyan bir teşkilattır. Bütün muhtarlarımıza bu güzel günde görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

Hürriyet Mahallesi Muhtarı Mehmet Nameli de, muhtarlığın Osmanlı’dan Cumhuriyet’e taşınan köklü bir kuruluş olduğunu söyledi. Nameli, “Muhtarlık müessesinin daha önemli bir hale gelmesinde biz muhtarlara çok önemli görevler düşmektedir. Daha fazla milletin içinde ve milletin hizmetinde olmamız gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Çelenk sunma töreni sonrası muhtarlar, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’i makamında ziyaret etti. Görüşme basına kapalı yapıldı.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Muhtarlar, Muhtarlar Gününü kutladı