MUAYTHAİ DÜNYA ŞAMPİYONASINDAN MADALYAYLA DÖNEN KAYSERİLİ SPORCULAR ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

 

KAYSERİ(1HA) – Tayland’da yapılan Büyükler Muaythai Dünya Şampiyonasında mücadele eden Türkiye Milli takımında madalya kazanan Kayserili sporcular için karşılama töreni düzenlendi.

Tayland’ın Bangkok kentinde 3 – 12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Büyükler Muaythai Dünya Şampiyonasına 21 sporcu ile katılan Muaythai Milli Takım 2 altın, 5 gümüş ve 6 bronz olmak üzere toplam 13 madalya elde etti. Müsabakalarda milli takım adına yarışan 4 Kayserili sporcu Elit Büyük Erkekler kategorisinde 63,5 kilogramda mücadele eden Sercan Koç ve Elit Büyük Bayanlar kategorisinde 51 kilogramda mücadele eden Gülistan Turan altın madalya, Mensure Karadayı gümüş madalya ve Ayten Özdemir de bronz madalya kazandı. Sporcular ve antrenör Göksel Cingöz ile Muathai Federasyonu Asbaşkanı Halil Demir, Kayseri’ye geldi.

Sporcular için Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünde karşılama töreni düzenlendi. Mehter Takımı eşliğinde gerçekleştirilen törene Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, kurum personeli, muaythai sporcuları ve milli sporcuların yakınları katıldı. Çiçeklerle karşılanan sporcular için kurban kesilip dua edildi.

SERCAN KOÇ: GURULUYUM

Karşılama töreninden sonra gerçekleştirilen fotoğraf çekiminin ardından konuşan Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, “Bugün şampiyonların günü. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu güzellikleri yaşıyoruz. Uzun dönemdir çalışmalarını sürdüren Muaythai Milli Takımımızın Dünya Şampiyonası’nda başarılı olması ve al bayrağımızı göndere çektirmesi bizleri gururlandırdı” diye konuştu.

Sporculardan Sercan Koç ise, “6 senedir bu sporcu yapıyorum. Bu şampiyonluğumuz ülkemize ve Kayserimize armağan olsun. Geçen sene Avrupa Şampiyonu oldum, bu sene de Dünya şampiyonu oldum. Mutluyum gururluyum” ifadelerini kullandı.

Gülistan Turan da, “Çok çalıştık. 4 maç yaptım 3’ünü nakavt ile kazandım. Yılın en iyi kadın sporcusu ödülünü aldım. İstiklal marşımızı okuturken ağladım. Ülke olarak 2 şampiyonluk elde ettik. İkisi de Kayseri’den mutluyum” dedi.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
MUAYTHAİ DÜNYA ŞAMPİYONASINDAN MADALYAYLA DÖNEN KAYSERİLİ SPORCULAR ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI