1. Haberler
  2. Terör
  3. MİT’ten Kamışlı’da nokta operasyon: Kırmızı bültenle aranan terörist etkisiz

MİT’ten Kamışlı’da nokta operasyon: Kırmızı bültenle aranan terörist etkisiz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Suriye’nin Kamışlı bölgesinde Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan terör örgütü PKK/YPG’nin sözde Cezire sorumlusu Ali Dinçer’i nokta operasyonla etkisiz hale getirdi.

Ali Dinçer, 1991 yılında terör örgütü PKK’ya katılarak birçok kanlı eylemde yer aldı. MİT tarafından uzun süredir takip edilen Dinçer, PKK’nın düzenlediği saldırıların planlayıcısı ve katılımcısı olarak biliniyordu.

Ali Dinçer’in yönetimindeki örgüt mensupları, 1997’de Elazığ’ın Karakoçan ilçesine bağlı Demirtaş köyünde köylülerin mallarına el koyarak şiddet içeren bir saldırı düzenledi. Bingöl’de ise 1997 ve 1999 yıllarında gerçekleştirilen saldırılarda polis memurları ve askerlerin şehit düşmesine neden oldu.

Ayrıca Dağlıca’da 2007’de 12 askerin şehit olduğu saldırıya ve 2008’de Aktütün Jandarma Karakolu’na yapılan eylemlere de katılan Ali Dinçer, Çukurca’da askeri konvoyların mayınlanması ve gümrük memurlarının kaçırılması gibi olayların talimatını verdi.

MİT’in Kamışlı’daki operasyonuyla Ali Dinçer’in etkisiz hale getirilmesi, bölgedeki terör faaliyetlerine yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen