Fotoğraflı (5)
5:08

Mimarsinan Mahallesi Muhtar Adayı Akkum, “Çalışmak isteyen muhtar mahalle için bir neferdir”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muhtar olması halinde mahalle halkıyla iç içe olup taleplerini dinleyeceğini söyleyen Kocasinan İlçesine bağlı Mimarsinan Mahallesi Muhtar Adayı Hüseyin Akkum, “Çalışmak isteyen bir muhtar bir mahalle için bence insanların neferi gibidir. Mahalleliyle iç içe olup muhtar olduğumda gün içinde ne yapıldıysa kuracağımız internet sitesinde yayınlayacağım. Yeni evlenecek çiftlerimizi yalnız bırakmayacağım. Bir mahalle muhtarı olarak değil, abileri olarak yanlarında olacağım” dedi.

 

Kocasinan İlçesine bağlı Mimarsinan Mahallesi Muhtar Adayı Hüseyin Akkum, Kayserdaar ve Radyoradar ortak canlı yayınında ‘Bizim Mahalle’ programında Moderatör Gülistan Kesik’in sorularını yanıtladı.

 

Göçmenlerle ilgili çalışmalarından bahseden Akkum, “Suriyelilerle ilgili olan suçlarda genel olarak şüphelileri bulmak zor oluyor. Çünkü kayıt yok. Ev bir başkasının adına ama Suriyeliler oturuyor. Bu durumu da gerekiyorsa emlakçılarla, verilen sosyal yardımlar üstünden belediyelerden alınan listeyle ve mahalle halkının görüşüyle bir kaçak olmayanları yetkili kurumlara bildireceğim. Soruyorlar ya bazı vatandaşlar muhtar ne işi yere diye aslında muhtar her işe yara. Çalışmak isteyen bir muhtar bir mahalle için bence insanların neferi gibidir. Mahalleliyle iç içe olup muhtar olduğumda gün içinde ne yapıldıysa kuracağımız internet sitesinde yayınlayacağım” ifadelerini kullandı.

 

Yeni evlenecek çiftlere düğünde destek olmak adına kendi bütçesinden gram altın takacağını ifade eden Akkum, “Durumu olmayan yeni çiftlere kendi maaşımdan gram altın takacağım. Mahalle halkının yaptığı düğün, nişan toplantı, cenaze törenlerinde onların yanında olacağım. Muhtarlığa gelerek yardımda bulunmak isteyen insanların vereceği ücret özellikle yeni evlenecek çiftler için harcanacak. Yeni evlenecek çiftlerimiz yalnız bırakmayacağım. Bir mahalle muhtarı olarak değil, abileri olarak yanlarında olacağım. Muhtarlık ismimizin önünde durması gereken bir unvan olacak, geriye kalan her şey halkla iç içe olup yaşanan sıkıntıları çözmek için bir nefer olacağız” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen