Milliyetçi Hareket Partili Tevfik Düzen: “Altılı Masayı Kuran HDP”

Site Kapak Fotoğrafı (5)

 

KAYSERİ (1HA-ÖZEL) – Milliyetçi Hareket Partisi Bünyan İlçe Başkanı Tevfik Düzen, Bünyan’la ilgili yatırımları ve CHP’nin Bünyan’ın mahalle muhtarına rozet takmasıyla ilgili gündemi değerlendirdi.

 

KayseRadar ve RadyoRadar ortak yayınında ‘Gündem Kayseri’ programına konuk olan Milliyetçi Hareket Partisi Bünyan İlçe Başkanı Tevfik Düzen, sunucu Salih Zeki Çetin’in sorularını yanıtladı. Düzen, yapılacak hiçbir hizmetin yeterli olmadığını, vatandaşın her şeyin en iyisine layık olduğunu söyleyerek, “Hizmetin sınırı, parametresi yoktur. Çalışmak gayret edip ilçenin eksiklerini tespit etmek, bu tespitlerinde kaynaklarını oluşturarak üst seviyeye getirerek vatandaşa sunmayla mükellefiz. Cumhur İttifakı neshinde özellikle Belediye Başkanımız Özkan Altun, nezaketi ve hoş görüsüyle zaten Bünyan’ın bir evladı. İletişimimiz bu konuda gayet iyi bunun neticesinde biz kendi çalışmalarımızı yapıyoruz tabi ki. Tabi ki herkes her şeyi yapmak ister tabi ki ama bunun alım satım ve bütçe ölçüleri var bu hususta Özkan Başkanımız sorunlarla ilgileniyor. Bünyan yatırıma aç durumda, eksiklikleri var. Bununla alakalı da ciddi çalışmaların yapılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Altılı Millet İttifakı masasını kuranın HDP olduğunu söyleyen Düzen, “HDP’nin bakış açısı biz olmazsak siz olmazsınız yönünde. Millet İttifakı ya yüzde bir oyla kazanacağım ya kaybedeceğim düşüncesinde. Onlarında düşüncesi biz kazanalım da kimle kazanırsak kazanalım doğrultusunda. Eğer gerçekten HDP ile bir sıkıntı yaşansa HDP masada yok burada yok diye konuşulur, ayrı ayrı konuştuğunuzda durum böyle. 6’sını bir araya getirin masadan tek bir deklarasyon çıksın HDP ile bir alakamız yoktur desinler, bunu söyleyemiyorsanız kaçak dövüşmeyin” dedi.

 

 

‘2026 YILINA KADAR BÜNYAN’IN HER MAHALLESİNE DOĞALGAZ GETİRMEYİ PLANLIYORUZ’

Bünyan’ın her mahallesine doğalgaz getirme konusunda çalışmaların devam ettiğini belirten Düzen, “Öncelikle şunu belirtmek istiyoruz köylerimizde şu an doğalgazı konuşuyor olmak geldiğimiz çağ ve yönetimle ilgili gurur verici bir şey. Doğalgaz tüm vatandaşlarımızın hakkı, devletin aynı anda aynı gün ve yılda hizmet getirebilme gibi bir lüksü yok. Buradaki mesele mahalle ayrımı değil, biz tüm Bünyan mahallelerimize doğalgaz getirme taraftarıyız. Bunların devlette bir planlaması var bu konuda biz devletimize müdahil olduk. 2026 yılına kadar Bünyan’ımızın her mahallesine doğalgaz getirme konusunda çalışma içerisindeyiz. Tabi ki birine önce gelecek birine sonra gelecek bu bir ayrım değil. Bütçeye oranla yatırımcılarımızla çalışılarak ayarlanıp planlanacak bir durum. Bundan birkaç yıl sonra Bünyan’ın bütün mahallelerine doğalgaz getireceğiz inşallah” şeklide konuştu.

 

‘VALİ ÇİÇEK, KAYSERİ İÇİN BİR ŞANS’

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in Kayseri için bir şans olduğunu belirten Düzen, Vali Çiçek’in Kayseri için canla başla çalıştığını söyledi. Düzen, “Gerçekten bulunduğu bölgenin tarihi ve kültürel zenginliklerini gün yüzüne çıkartabilmek ve buranın zenginliklerini canlandırabilmek adına canla başla çalıştığını görüyorum. Kayseri insan odaklı ve bir Belediye Başkanından neredeyse daha fazla çalışan bir valiye alışık değildi. Yerinde bir atama olduğunu düşünüyorum. Bugün bir vali düşünün ne gece ne gündüz diyor fırtına gibi esiyor. Bir bakıyorum sabahın ilk ışığında Soğanlı da bir bakıyorum gecenin kör karanlığında Osmanlı Sokağı’nda. Bugün ben diğer ilçelerimizde görmediğimiz yerler görmeye başladık duymadığımız yerler duymaya başladık. Kayseri’de bir fırsat ve şanstır vali beyimiz. Bünyan’da da bir iz bıraktı tüm Kayseri’de olduğu gibi. Bünyan’a da geldi ve geldiği zamanda Kayabaşı’nda cam teras projesini gerçekleştirdi. Her şeyden önce 7/24 yaşayan bir Bünyan haline gelmemiz lazım” şeklinde konuştu.

 

‘BÜNYANLI MUHTARA CHP’NİN YAPTIĞI ÇOK AŞAĞILIK BİR DURUM’

Geçtiğimiz günlerde gündeme giren Bünyan Yavuz Selim Muhtarı Hanife Çakmak’a Cumhuriyet Halk Partisi’nin oğlunu işe sokma vaadiyle rozet takma hususuna değinen Düzen, “Bünyanlı Yavuz Selim Mahallesi muhtarı Hanife Çakmak Hanım gerçekten tek başına mücadele veren bir kadın. Uzun zamandır çocuklarıyla alakalı tek başına ayakta durmayı başarabilmiş esnaf olmuş kadınlarımıza da örnek temsil edilecek bir hanımefendimiz. Burada şöyle bir durum söz konusu velev ki bilerek gitti bilmeyecek gitti. Ben siyaset boyutunda değilim. İşte senin çocuğuna biz iş buluruz karşılığında da size rozet takarız gibi bir durumu siyasi durumu etik bulmuyoruz. Bu kıymetli kardeşimizle ilgili biz bu taraftayız. Bir anne düşünün çocuğunun işe ihtiyacı var ve buna iş kapısı açarak partinize davet ediyorsunuz. Bu siyasette çok aşağılık bir durum, çok net söylüyorum. Ne anlamda davet edersen et, bir kere çocuğuna iş buluruz ama partiye üye olursan, iş buluruz ama rozet takarsan diyorlar. Karşınızda çocuğunun geleceğini kurmak isteyen bir kadın var, siz bu kadının zaafını kullanarak geçinmeye kalkamazsınız. CHP’nin Kayseri yönetimindeki zihniyeti    buydu” dedi.

‘NE ZAMAN TERÖR BİTME NOKTASINA GELSE, ÜLKEDE EKONOMİK KRİZ ÇIKTI’

Düzen, ülke ekonomisi hakkında, terörün ne zaman bitme noktasına gelse o zaman ülkede ekonomik sıkıntı yaşadığını söyledi. Düzen, “Ekonomik anlamda dünya üzerinde sıkıntıların yaşandığı çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Ülkemizin yaşamış olduğunu ekonomik sorunlara farklı bir pencereden bakmak istiyorum. 1994 krizini ve 2001 sürecinde yaşanılan sorunları hatırlıyorum. Birde şimdiki sorunları örüyoruz, ülkede ne zaman terör bitme noktasına gelse bu ülkede bir ekonomik kriz patlıyor. Bunun bir tesadüf olmadığını düşünüyorum. Özellikle 1994’te kurulan Çiller hükümetinin Başbuğ’umuzla ilişkilerin çok iyi olduğunu biliyoruz. Geldiğimiz son süreçte PKK ve diğer terör unsurlarıyla mevcut iktidarla bitme noktasına geldik. Bu ülkede terör tehdidini tamamen bitirmediğimiz takdirde yapılacak hiçbir çalışmanın bir önemi olmadığını düşünüyorum” dedi.

Exit mobile version