MİLLETVEKİLİ KARAYEL: “HÜKÜMETİMİZİN ÖNCELİĞİ EKONOMİMİZ”

Site Kapak Fotoğrafı (3)

KAYSERİ (1HA-ÖZEL) –  AK Parti Kayseri Milletvekili ve Türkiye Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Başkanı İsmail Emrah Karayel, ülke gündemini ve seçim sürecini değerlendirdi.

 

KayseRadar ve RadyoRadar ortak yayınında ‘Gündem Kayseri’ programına konuk olan AK Parti Kayseri Milletvekili ve Türkiye Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Başkanı İsmail Emrah Karayel, KayseRadar Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Bayram ve sunucu Salih Zeki Çetin’in sorularını yanıtladı.

 

Ekip olarak çalıştıklarını belirten AK Parti Kayseri Milletvekili ve Türkiye Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Başkanı İsmail Emrah Karayel, herkesin farklı alanlarda uzmanlaşmasının onlara daha çok katkı sağladığına değindi. Karayel, “Her hafta merkezden dağılıp tekrar toplanıyoruz. Herkes istişare ve farklı programlar yapıyor, bazen bazı programlarda denk geliyoruz. Bu sayının getirdiği avantajdır. Herkes bir kişiyle bir yerle ilgilense aynı anda 6 ilçeye gidilmiş oluyor. Bununla birlikte farklı farklı ihtiyaçlar giderilmiş oluyor. İsmail Tamer Bey doktor, biz Hülya hanımla beraber avukatız, hukukçuyuz, mühendis olan bakanlarımızda var. Herkesin alanı farklı olunca olaya bakış açısı da farklı oluyor. Kayseri Türkiye’de siyaseten ağırlığı olan bir şehir” diye konuştu.

 

Ekonominin ilk öncelikleri olduğunu hatırlatan Karayel, kısa vadede en iyi sonuçları almak için çalıştıklarını dile getirdi. Ayrıca asgari ücretlinin ve dar gelirlinin alım gücünü geliştirmek istediklerini söyleyen Karayel, “Ekonomi şu an AK Parti’nin, iktidarın birinci önceliği, bunu çok net söylemeliyiz. Faizin düşük tutulması, alım gücünün artması, enflasyonun düşürülmesi, dövizle ilgili kurların düşmesi, ihracatın ve istihdamın artması için yoğun bir çalışma var. Kısa vadede dar gelirli, asgari ücretli için çalışmalar yapıyoruz. Sürekli bunun derdindeyiz. Bu kapsamda asgari ücret düzenlemesi gerçekleştirildi. İnsanların alım gücünü şartlarla eşitlemek için çalıştık. İnsanlar, asgari ücretliler çok memnunlar. Dul, yetim, engelli ve bakım ücreti gibi ücretlerde bir artış var. Enflasyon bütün dünyada var, bütün dünyadaki enflasyon insanımızı ilgilendirmiyor. Biz aynı zamanda enflasyonun sebebini anlatıyoruz. Enflasyon, gelişmiş ülkelerin hepsinde 4 5 kat arttı. Oransal olarak bizde olan etkiler onlarda da oluyor. Özellikle korona virüs salgınından sonra maliyetlerde ciddi bir yükseliş var. Normal şartlarda alıştığımız ticari işler daha da pahalı ortaya çıktı. Bunun da üstüne Rusya-Ukrayna savaşıyla enerji maliyeti arttı. Dünyada çok ciddi fiyat dalgalanmaları var, bununla birlikte bizde etkilendik. Bunun vatandaşımıza en az şekilde yansıması için gerekenleri yapıyoruz. Maliye bakanımızın dediği gibi enflasyonun düşmesini bekliyoruz. Umarız artık Rusya-Ukrayna savaşı gibi beklenmedik bir şey çıkmaz” ifadelerini kullandı.

 

Ekonominin siyaset için ciddi bir etken olduğunu savunan Karayel,” İnsanların birebir cebine dokunan ekonomik sebepler siyaseti etkiler. Biz önceden daha fazla ideolojik oryantasyonla oy veren topluluğa sahipken şimdi gelişmekte olan ülkelerin seviyesini geçtik ve insanlar maddi temelli oy kullanmaya başlıyor. Yurtdışında insanların cebine fazladan para koyarsanız yıllarca iktidar kalabilirsiniz, biz de ülke olarak bu tarafa geçmeye başladık. Genç seçmenlerimizin de tercih yaparken dikkat edeceği kısım burası. Ekonomi siyaset içinde ciddi bir etken. Ancak sahada gezerken ‘Bu İşi Yaparsa Ak Parti Yapar’ denildiğini duyuyoruz. Son 20 senedir ortada olan siyasi istikrar sayesinde Türkiye kat ve kat büyüdü. Partiler, adaylara ilgili süreçleri her açıdan değerlendiriyor. Bizim kamuoyu yoklamalarımız var, bunun da sağlamasını yaparak politikalarımızı üretiyoruz. Genel merkez bununla ilgili çok hassas çalışıyor. Hangi siyasi adımlarımız daha pozitif karşılanıyor? Hangilerinin sahadaki neticelerini daha erken veya geç görüyoruz? Bunların hepsi araştırılıyor” diyerek konuşmasını sürdürdü.

 

AK Parti Kayseri Milletvekili ve Türkiye Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Başkanı İsmail Emrah Karayel, KYK kredileriyle ilgili de konuştu. Bunun yanı sıra gence ve kadına önem verildiğini dile getiren Karayel, İstanbul sözleşmesi hakkında da bilgi verdi. Karayel, “KYK kredilerinde enflasyon farkının alınmaması kararı son derece önemlidir. Bu farkın alınmaması gençlerimizin üzerinden toplam 26 milyar liralık bir yük kaldırdı. Bu birçok hükümetin feragat edemeyeceği bir şey. Gençlerle ilgili atabileceğimiz her adımı atmak istiyoruz. Cumhurbaşkanımız gençlere çok değer veriyor. Kadın ve genç kontenjanı açıldı. Cumhurbaşkanımız, siyasette gençlerin enerjisiyle tecrübenin bir araya getirilmesini, kadınla erkeğin eşit derecede yer almasını istiyor. İstanbul anlaşmasıyla ilgili kamuoyunda çok tepki vardı. İnsanlar bu anlaşmadan çıkılması gerektiğini düşünüyordu. İstanbul sözleşmesiyle ilgili bahsedilmeyen şeylerden biri birçok batılı ülkenin bu anlaşmayı onaylamaması. Bu anlaşmanın temeli kadının korunması olabilir, ama bu anlaşma olmayacak diye kadın korunmayacak değil. Biz bu anlaşmadan çıkınca kadının korunmasıyla ilgili adımlarda attık. Uluslararası anlaşmalar yerel hukukun üstündedir, onlarla ilgili süreçler ayrıca bağlayıcıdır. Ama bunu kaldırınca yine geçerli kılan bir iç hukukumuz, kanunumuz var. Zaten kadınlarımızın her alanda öne çıkmaları Ak Parti’nin önem verdiği bir husustur. Ve kadına karşı şiddetin cezalandırılması ile ilgili çok ciddi tedbirler alındı. Belli suçlarda yapılan ertelemeleri kaldırdık. Kadına karşı şiddet kırmızı noktamız. Elimizden ne gelirse yapmak için çalışıyoruz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Exit mobile version