Fotoğraflı (2)

Milletvekili Ataş, “Kayseri gerçekten iyi yönetilmiyor”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Sosyal belediyecilik, gönül belediyeciliği adına geldikleri yerde Kayseri’de aç kalan çocuklar var. Kayseri gerçekten iyi yönetilmiyor. Kayseri merkezi hükümetten beklentisini alamıyor. Belediyecilik açısından baktığımızda kendini yenilemeyen, değiştiremeyen, günümüz şartlarına uyarlanamayan bir Kayseri ile karşı karşıyayız. Bunu abartısız 17 belediyeye de söyleyebilirim. Artık belediyecilik şekil değiştirdi, çağ atladı ama maalesef ki Kayseri’de 30 yıl önceki çiçek böcekle uğraşan bir yapı var. Kayseri’de iyi bir belediyecilik görmüyorum. İnşallah İYİ Parti döneminde biz veririz” dedi.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Kayseradar ve Radyoradar ortak canlı yayınında Bir Haber Ajansı Ankara stüdyosunda Kayseradar Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Bayram’ın sorularını yanıtladı.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, İYİ Parti’den ayrılan Mustafa Çalıksoy ve İncesu Belediye Başkanı olan Mustafa İlmek hakkında açıklama yaparak, “Çalıksoy’un kafasındaki siyaset yapısı bizim düşüncelerimizden çok farklı değil. Evet o CHP’de biz İYİ Parti’deyiz. Bizle siyaset yapmak istedi. Bizimle birlikte siyaset yaptı. Çalıksoy bizimle güzel bir dönem geçirdi. İlçeye gelip helalleşerek gitti. Yolu açık olsun. 23 belediye kazanmıştık biz. 23 belediyenin biride Kayseri’de İncesu’ydu. Hiçbir gerekçe olmadan Mustafa’da yaşadım. Benim için büyük bir hayal kırıklığı oldu. Bu tür şeyleri ben bu dönemde yaşamak istemiyorum. O yüzden daha ince eleyip sık dokuyacağız. Ama ben şuna karşıyım, ‘beni ne doktorlar, mühendisler istedi de varmadım’ klişesine gelmek istiyorum ama ben karşıyım. Biraz insanda omurilik olur, dik duruşu olur. Siyaseten her seçim bir yere aday olup, her seçimde ismini konuşturan tipler çokta doğru tipler değildir. Kayseri’de de var, Türkiye’nin her yerinde de var. Hatta partiler arası milletvekilliği seçimlerinde de bunu yapanlar var. Ben o tiplerin ülke siyasetine çok bir şey katacağına, şehrine, beldesine bir hizmet sunacağına inanmıyorum” ifadelerini kullandı.

‘KAYSERİ MERKEZİ HÜKÜMETTEN BEKLENTİSİNİ ALAMIYOR’

17 belediyeyi almış bir iktidarla çok güçlü şeyler yapılabileceğini ifade eden Ataş, “O zamanda 150 proje açıklamışlardı önümüzdeki günlerde bunların tamamını konuşacağız. O 150 projeyi hatırlayan kimse var mı acaba şu anda Kayseri’de. Bunun kaç tanesi gerçekleşti? Gerçekleşen projelerin mali boyutları nedir? 5 yıl öncede biz hızlı treni konuşuyorduk, bugünde konuşuyoruz. Ben kendi yapacaklarımı çıkıp anlattığımda Sayın Memduh Büyükkılıç ve diğerleri hep bakanlıktan almış oldukları sözleri hatırlatmışlardı. Dikkat ederseniz kendi yapacaklarından daha çok bakanlık şunu yapacak bunu yapacak dediler. Kaç tanesi yapıldı vatandaşımız görsün. Diğer taraftan baktığımda sosyal belediyecilik, gönül belediyeciliği adına geldikleri yerde Kayseri’de aç giden çocuklar var. Kayseri gerçekten iyi yönetilmiyor. Kayseri merkezi hükümetten beklentisini alamıyor. Bunların beklenti yarattıklarını alamıyor. Belediyecilik açısından baktığımızda kendini yenilemeyen, değiştiremeyen, günümüz şartlarına uyarlanamayan bir Kayseri ile karşı karşıyayız. Bunu abartısız 17 belediyeye de söyleyebilirim. Artık belediyecilik şekil değiştirdi, çağ atladı ama maalesef ki Kayseri’de 30 yıl önceki çiçek böcekle uğraşan bir yapı var. Kayseri’de iyi bir belediyecilik görmüyorum. İnşallah İYİ Parti döneminde biz veririz” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etmesi hakkında konuşan Milletvekili Ataş, “Özgür Özel Genel Başkan seçilmeden önce Meral Hanım net bir şekilde ittifakların olmayacağını söylemişti. Özgür Özel hep gideceğim, ziyaret edeceğim, belirli şartları sağlayıp bir model oluşturacağım demişti. O konuda ne söyler, ne söylemez, ittifak yapalım mı der, ne teklifle gelecek emin olun biz bilmiyoruz. Ama Özgür Özel’in ittifak yapma isteğini biz biliyoruz” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen