Milletvekili aday adayı Keskinkılıç: “İYİ Parti’nin seçimden güçlü bir oy ile çıkacağı kanaatindeyim”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

KAYSERİ (1HA)- İYİ Parti Kayseri Milletvekili Aday Adayı Hukukçu Tahir Keskinkılıç, partisinin seçimden güçlü bir oy ile çıkacağına inandığını söyledi.

İYİ Parti Kayseri milletvekili aday adayı Hukukçu Tahir Keskinkılıç, Kayseradar ve Radyoradar ekranlarında yayınlanan Aday Ekranı programında gazeteci Mustafa Bayram’ın sorularını yanıtladı. İYİ Parti’ye katılmaya nasıl karar verdiğini açıklayan Keskinkılıç “Avukatlık mesleği açısından burada bir marka değerimiz oluştu. Türkiye’de vergi vermede 40 bininci hukuk bürosu olduk. Dolayısıyla vatana olan borcumuzu bu anlamda ödediğimizi düşünüyorum. Benim siyasi anlamda rengim İYİ Parti kurulmasıyla beraber başladı. İYİ Parti kurulduktan sonra kurucu il başkanlığı konusunda birkaç görüşmelerimiz olmuştu ama sağlık sorunları dolayısıyla İstanbul’a gitmek zorunda kaldım. 2022 Haziran ayında genel Başkan’ın Nevşehir programında rozet takmasıyla beraber bu anlamdaki girişimim resmiyet kazanmış oldu” şeklinde konuştu.

‘NEDEN İYİ PARTİ?’

İYİ Parti’nin merkeze konumlanma ihtimali en yüksek olan parti ve bagajı boş olduğunu belirten Keskinkılıç, “Dolayısıyla demokrasi ve istişare anlayışının fiili anlamda uygulandığı bir parti. Bu benim için çok kıymetli. Diğer partilerde söz alma hakkı yok. Partinin bir ana fikri var. Partinin ana fikrine uyumsuz bir fikir ortaya koyduğunuz zaman hemen afaroz ediliyorsunuz. İYİ Parti’de böyle bir organizasyon yok. Baktığınız zaman İYİ Parti diğer taraftan memnun olmayan şikayet eden ama karşılık bulmayan insanların talep ettiği buluştuğu bir alan haline dönüştü. AK Parti’nin ilk 10 yılından sonraki dönemde toplum çok kutuplaştırılmaya başlandı. İYİ Parti sağda ya da solda değil. Merkezde olmak ve merkezde konumlanmak isteyen bir parti olduğu için dolayısıyla bu geçişkenliklerin olması benim için çok kıymetli. Ekonomi bana göre sonuç, sorun adalette. Buna güven tesis etmezseniz dışardaki kimse size güvenmez. Türkiye’nin bu anlamda dışarıdan yatırımcıya ihtiyacı var. Yatırımcının gelmesi için ülkeye güvenmesi lazım. Ülkede güveni sağlayacak olan da adalet teşkilatıdır. Bu teşkilatı bağımsız ve güvenilir hale getirmediğiniz sürece dışardan yatırımcı alamazsınız. Ekonominiz düzelmez. Bugün siyasi olarak iktidarda olan insanlar pozisyon koruma adına “Ya zaten FETÖ’cü” diyorlar. İftira kurumuna maalesef ki yatırım yapıyoruz. Kayseri halkı olarak da buna müsait bir zihniyetimiz de var. Sanki bunu çok fazla konuşur hale geldik. Ben o operasyonların FETÖ’cülük üreten tanımın tekrardan yapılması gerektiği kanaatindeyim. Bu tanımı yapmadığınız zaman o havuzun içine herkesi atarsınız. Toplumun adalet duygularını çok örseler. Kayseri siyaset anlamında milliyetçi ve muhafazakâr dokusu olan bir şehir. Dolayısıyla oy geçişkenliği konusunda birbirine çok yakın siyasal tablo var. AK Parti seçmenlerinin İYİ Parti’ye İYİ Parti seçmenlerinin belki AK Parti’ye küçük nüanslarla ayrışıyorlar. Dolayısıyla İYİ Parti bagajının boş olması hasebiyle yapılan yanlışlıklara çok dik bir şekilde duruş ortaya koyarak herhangi bir şekilde ittifakın nimetlerinden faydalanmanın gayreti içerisinde olmadan o sağ koridorda ayrışan bir parti haline geldi. Ben İYİ Parti’nin burada güçlü bir parti olduğu kanaatindeyim. Güçlü bir oy ile çıkacağı kanaatindeyim. Milletvekilliğini bir meslek gibi değil de bir görev gibi icra edilmesi kanaatindeyim. Gerekirse mesleki önceliklerimi bir kenara bırakarak, toplumun içerisinde sosyal sorunların içerisinde olmaya çalışmaktır” ifadelerini kullandı.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Milletvekili aday adayı Keskinkılıç: “İYİ Parti’nin seçimden güçlü bir oy ile çıkacağı kanaatindeyim”