Meteoroloji’den 34 ile sarı uyarı: Su baskınlarına dikkat

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü “sarı” kod uyarısında bulundu. 34 kentte kuvvetli yağış bekleniyor. Yetkililer, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

4 GÜNE DİKKAT!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, gelecek dört gün boyunca ülke genelinde önemli yağışlar öngörüyor. 34 ilde, özellikle doğu bölgelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Yetkililer, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyarıyor.

Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik’e göre, bu yağışlar özellikle doğu kesimlerde etkili olacak. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu bölgeleri ile Güney Doğu Anadolu’nun doğusu bu durumdan etkilenecek. Ardından, Trakya ve Doğu bölgelerinde yeniden yağışlar görülecek.

Bugün hava genellikle parçalı ve çok bulutlu olacak. Ancak Marmara’nın kuzeyi, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Akdeniz, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Bu yağışlar, özellikle Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Sinop, Sivas, Kahramanmaraş ve Osmaniye çevreleri ile Adana’nın kuzey kesimlerinde kuvvetli olabilir.

Sıcaklıklar önemli bir değişiklik göstermeyecek ve mevsim normalleri civarında seyredecek. Ancak, yağışlarla birlikte yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olması gerekiyor.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Meteoroloji’den 34 ile sarı uyarı: Su baskınlarına dikkat