Mehmet Özhaseki: “Emniyet kayıtlarına göre Cumhuriyet Meydanı’nda 70 bin kişi vardı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kayseri mitingi hakkında açıklamalarda bulundu. Özhaseki, mitinge 70 bin kişinin geldiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kayseri mitingi hakkında konuşan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, yapılan açılışlara ve bunlarım yatırım bedellerine dikkat çekti. Özhaseki, ”Tam 30 milyarlık açılış vardı, bu Kayseri’de tarihinde herhâlde en büyük açılışlardan birisi olsa gerek. Burada 83 tane kamuya ait, bakanlıklarımıza ait açılışlar vardı. Yani TOKİ, iller bankası milli eğitim, üniversite, askeri tesisler, ulaştırmaya ait ve birde ayrıca Kayseri için önemli olan sağlık bakanlığına ait açılışlar vardı. Develi, Yahyalı, Bünyan, Sarız gibi devlet hastanelerinin ve birçok sağlık merkezinin de açılışı vardı. Bunların toplam bedeli 5 milyar 200 milyon lira. Topladığınız zaman 29,7 milyar lira, yani tam 30 milyar liralık bir açılışı cumartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımızın geldiği bir günde yapmış olduk. Yine Ulaştırma Bakanlığına ait yıllarca konuştuğumuz lojistik köyün temel atma törenini de yaptık. İkisi 24 milyarı buluyor. Lojistik Köyünde 620 bin metrekare alan üzerine kurulu olduğunu da unutmamak lazım. 1,8 milyon ton taşıma kapasitesi olacak, Kayseri’de tüm sanayicilerimizin beklemiş olduğu önemli bir hizmetti. Toplamda tam 54 milyar liralık bir temel atma ve yatırımla karşı karşıyayız” diyerek konuştu.

Hızlı tren projesinin Kayseri’de turizme can vereceğini söyleyen Mehmet Özhaseki, mitingin düzenlendiği Cumhuriyet Meydanı’nda 70 bin kişi olduğunun da altını çizdi. Özhaseki “Bizim şehrimiz için bunlar önemli, yani bir taraftan hızlı tren önemli çünkü hem turizm hem ticaret ve sanayi açısından Ankara- İstanbul bağlantısı çok önemli diye görüyorum. Eğer kışın dikkat ederseniz Erciyes’teki gelen taksi ve otobüslerin plakalarına bakarsanız çevrenizden Ankara_ İstanbul tarafından ne kadar taksi ve otobüs geldiğini görürsünüz. Böyle olunca adeta hızlı tren Kayseri’ye turizme can verecek bir proje olarak duruyor. Şu anda Kayseri’de bin 200’den fazla firma bana yer verin ben burada fabrika yaptırmak istiyorum diyor. Bu Türkiye ve Kayseri’de ne kadar çok yatırım yapmak istediğini ortaya koyuyor. Bu bizim için sevindirici, her yatırım üretim, istihdam ve ihracat demek, nihayetinde de bu şehre bereket demek hayır demek güzellik demek. Kayseri’mizde açılacak bu yeni alanla ilgili de bin 200 kişinin müracaat ediyor olması bizi de sevindirdi. Miting meselesine de gelince umduğumuzun üzerindeydi. Böyle bir sıcakta, seçim atmosferinin olmadığı bir zamanda 70 bin kişi emniyet kayıtlarına göre Cumhuriyet Meydanında olması bizim için bir başarıydı” ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Mehmet Özhaseki: “Emniyet kayıtlarına göre Cumhuriyet Meydanı’nda 70 bin kişi vardı”