Maske ve dezenfektan satışları iyice düştü

Site Kapak Fotoğrafı - 2022-06-02T173654.508

KAYSERİ (1HA – ÖZEL) – Koronavirüs vaka sayısına bağlı olarak tedbirler azaldıkça, hastaneler dışında serbest bırakılan maske kullanımı da iyiden iyiye düştü. Önceden günde 150 kutu maske satan esnaflar bugünlerde 1 ya da 2 kutu maske sattıklarını dile getiriyor. Aynı şekilde dezenfektan satışları da düştü.

Çin’den tüm dünyaya yayılan ve yaklaşık 2,5 sene süren koronavirüs salgınında vaka sayıları önemli ölçüde düştü. Kayseri’de 30 Mayıs’ta yapılan testlerde hiç pozitif vaka çıkmadı. Hastaneler dışında maske kullanımı serbest bırakılırken, vatandaşlar da maskelerini çıkardı. Bu durum maske ve dezenfektan satışlarına yansıdı. Maske ve dezenfektan satışlarının eskisi kadar olmadığını söyleyen Medikal Sahibi Özcan Koçak, “Önceden günlük 150 satışımız varken şu anda günde 1-2 tane satabiliyoruz. Şu an elimizdeki maskelerde pandemi bitmeden önce aldıklarımız. Artık her şey rutine döndü. Maske fiyatları halen 1 lira üzerinden devam ediyor. Pandeminin ilk dönemlerinde N95, çift filtreli veya 3 katlı maskeler vardı. Ama şu anda maske kullananlar da maskenin türüne pek dikkat etmiyor” şeklinde konuştu.

‘EN AZINDAN HASTA OLANLAR MASKE KULLANMALI’

Maskenin koronavirüs başta olmak üzere diğer solunum yolu hastalıklarının bulaş riskini önemli ölçüde azalttığını vurgulayan Koçak, “En azından grip olanlar hastalığın yayılımını önlemek için maske takabilir. Biz pandemi döneminde hastalarla bire bir muhatap olduğumuz için her sene 2-3 defa grip vakası geçirdik. Ama maske takma döneminde bir kere bile grip olmadık. O yüzden maske şart, bence en azından hasta insanlar etrafa bulaştırmamak için maske takmalı” diye konuştu.

Exit mobile version