Lükssan Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Alparslan: “Mobilya yaşanmaz, yaşatılır bizlerde yaşatmaya çalışıyoruz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

KAYSERİ (1HA) – Lükssan Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Alparslan, Türkiye’nin, uluslararası fuar alanı statüsünde ilk 2’lere yerleştiğini söyledi. Alparslan, “Bunda, özverili çalışan, mesleğine sahip çıkan mobilyacı arkadaşlarımızın çok büyük katkıları var. Mobilya yaşanmaz yaşatılır. Bizler de yaşatmaya çalışıyoruz” dedi.

İstanbul Dünya Ticaret Merkezi’nde 29 Ocak Pazar gününe kadar devam edecek olan İstanbul Mobilya Fuarı’nın 4’üncü gününde firmalar ürünlerini tanıtmaya devam ediyor. Kayseri’den fuara katılan 180’in üzerinde mobilya ve yatak üreticilerinden birisi olan Lükssan Mobilya da fuarda yerini aldı.

Fuarın yorucu ama güzel geçtiğini söyleyen Lükssan Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Alparslan, “İstanbul’da zaten uluslararası fuar alanında müthiş bir talep var. Pandemiden bu tarafa insanların baya bir ilgisini çektik. Çin’in kapanması, bazı ülkelerin Türkiye’ye yönelmeleri de ticari hacmimizi artırıyor ve artırmaya da devam edecek” şeklinde konuştu.

‘İNSANLARIN HAYAL ETTİKLERİNİ GERÇEKLEŞTİREN ÜRETİCİLERİZ’

Modern çizgide koltuk takımı ürettiklerini dile getiren Alparslan, “Tarzımız biraz daha spor ve butik. Avrupa ülkelerine, kısmen Arap ülkelerine, Orta Doğu ülkelerine ihracatımız var. Ama ağırlıklı olarak Avrupa’ya ihracat yapıyoruz. Yurtiçi pazarında da varız. Türkiye’nin belirli bölgelerinde daha hakimiyetimiz bulunuyor. Eski bir firma olduğumuz için, yapmış olduğumuz ürünlerde birinci hedefimiz kalite anlayışı, kullanmış olduğumuz ürünleri seçerek tasarım kullanıyoruz. İnovasyona önem gösteriyoruz. Üretimimizin yüzde 40-50 civarında dış pazar ve iç pazarla birlikte daha yeni pazarlara yol açıyoruz. Pazar ve piyasanın nabzını tutmak için koklamak lazım. Bizler tasarımcıyız, ihtiyaçları görmek gerekiyor. Biz insanların hayal ettiklerini gerçekleştiren üreticileriz” ifadelerini kullandı.

‘MOBİLYA YAŞANMAZ YAŞATILIR, BİZLER DE YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUZ’

AR-GE bölümü ile yurt içi ve yurt dışında her yere gidebilecek bölgelere hitap edebilecek ürünler ürettiklerini söyleyen Alparslan, “Türkiye genelinde Avrupa’da ve dünyanın her yerinde gidebilecek, o bölgeye hitap edebilecek, satışa katkı sağlayacak ürünleri analiz ediyoruz. Daha sonra kendi tarzımızı oluşturuyoruz. Kayseri fuarından sonra İstanbul fuarı için hazırlıklarımız hemen başladı. Buradan gidince de Kayseri’de yapılacak fuara hazırlıklar başlayacak. Türkiye’yi uluslararası fuar alanı statüsünde ilk 2’lere yerleştirdik. Bu çaba, özverili çalışan mesleğine sahip çıkan, mobilyacı arkadaşlarımızın çok büyük katkıları var. Mobilya yaşanmaz, yaşatılır, bizler de yaşatmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Lükssan Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Alparslan: “Mobilya yaşanmaz, yaşatılır bizlerde yaşatmaya çalışıyoruz”