LİSE İKİNCİ NAKİL BAŞVURULARI BAŞLADI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçları açıklandı. Tercih yapanlardan yüzde 95’inin istedikleri okula yerleştiği, kalanların için de ikinci nakil başvuruları başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçlarını meb.gov.tr ve sonuç.meb.gov.tr adresinden açıkladığını duyurdu. 25 Temmuz’da açıklanan birinci yerleştirme sonuçlarına göre tercih yapan öğrencilerin yüzde 95’inin istedikleri okullara yerleştiklerini hatırlatan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Öğrenci ve velilerimizin hiçbir endişesi olmasın, çok az sayıda öğrencimiz kaldı. Süreç sonunda herkes mutlaka yerleştirilecek” dedi.

BAŞVURULAR BAŞLADI

İkinci nakil tercih başvurularının bugün (Pazartesi) başlayıp 5 Ağustos tarihine kadar yapılabileceğini açıklayan Özer, “İkinci nakil yerleştirme sonuçları 8 Ağustos’ta açıklanacak. Böylece merkezi yürütülen ana yerleştirme süreci, 8 Ağustos’ta tamamlanacak. İkinci nakil yerleştirme sonunda da hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 19 Ağustos’ta yerleştirme süreci tamamlanacak. Öğrenci ve velilerimizin hiçbir endişesi olmasın, çok az sayıda öğrencimiz kaldı onlar da müsterih olsunlar, süreç sonunda herkes mutlaka yerleştirilecek” şeklinde konuştu.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
LİSE İKİNCİ NAKİL BAŞVURULARI BAŞLADI