Kurban Pazarlarında Denetimler Başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ,(BGC)-Kurban bayramının yaklaştığı günlerde Kayseri’de kurulan kurban pazarlarına kurbanlık hayvanların gelmesiyle pazarlar hareketli günler yaşamaya başladı.

Bu kapsamda Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin; Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Ergün Tuğluk ve Kocasinan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Abdülaziz Yıldırım ile birlikte Kocasinan ilçesi Erkilet Mahallesinde kurulan kurban pazarında incelemelerde bulundu.

Pazar yerinde kontrol noktasında görev yapan veteriner hekimlerden bilgi alan İl Müdürü Mustafa Şahin yaptığı açıklamada: “Vatandaşlarımızın dini vecibelerini en sağlıklı bir şekilde yerine getirmesi için kurum olarak tüm personelimizle görevimizin başındayız. Burada satışı yapılan hayvanların kurbanlık vasfını taşıyıp taşımadığı, yaşı, sağlık durumu dişi hayvanların gebelik muayenesi vb. konularda hekimlerimiz vatandaşlarımızın hizmetindedir” dedi. Ayrıca pazarda kurulan çadırları ziyaret eden İl Müdürü, veteriner hekimlerce muayene edilerek kurbanlık vasfı taşımayan hayvanların işaretlenmesine nezaret etti. Kurbanlık vasfı taşımayan hayvanların belirlenerek işaretlendiğini ve Kocasinan Belediyesi ekiplerince uygun olmayan hayvanları satışa arz eden şahıslara işlem yapılacağını belirtti. Pazarda bulunan vatandaşlarla sohbet eden İl Müdürü, iyi dilek temennilerinde bulunarak gerek kurbanlık almak için gelen vatandaşımızın gerekse dürüst satıcılıların korunması için kurum olarak üzerlerine düşenin yapılacağını belirtti.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Kurban Pazarlarında Denetimler Başladı