Kumsa Mobilya Yetkilisi İsmail Emek: “Hedefimiz ihracatımızı daha çok arttırmak”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA)- Avrupa’nın en büyük mobilya fuarı özelliğini taşıyan İstanbul Mobilya Fuarı’nda stant açan Kumsa Mobilya Firma Yetkilisi İsmail Emek, hedeflerinin ihracat oranını arttırmak olduğunu söyledi. Buna yönelik çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Emek, “Kayseri olarak kesinlikle başaramayacağımız hiçbir şey yok” dedi.

İstanbul TÜYAP Fuar Merkezi’nde 29 Ocak Pazar gününe kadar devam edecek olan İstanbul Mobilya Fuarı, bugün kapılarını açtı. Fuarda Kayseri’de üretim yapan yaklaşık 180 mobilya firması da yerini aldı. Avrupa’nın en büyük mobilya fuarları özelliğini de taşıyan fuarda stant açan Kumsa Mobilya Firma Yetkilisi İsmail Emek, çalışmaları hakkında bilgi verdi. 1974 yılından beri mobilya sektöründe olduklarını aktaran Emek, babadan devraldıkları mobilyacılıkta 30 ülkeye ihracat yaptıklarını dile getirdi. Tamamen ihracata yönelik ürünler yaptıklarını söyleyen Emek, “1974’den beri üretim yapan tamamen üretim sevdalısı bir firma. Babadan gelen bir iş biz aldık bunu ilerlettik. Şu anda aşağı yukarı 30 ülkeye ihracat yapıyoruz. Tamamen ihracata yönelik ürün yaptığımız için ihracat odaklı çalışıyoruz. Ürünlerimiz Lake boya, mdf, ahşap ürünlerden oluşuyor. Tamamen tasarımla çalışıyoruz. İhracat yaptığımız ülkelere odakla çalıştığımız için bizim ürünlerimiz biraz daha değişiktir. Ülke bazında çalıştığımız için daha çok pazar oluyoruz kendimize. Daha çok Orta Asya, Arap bölgesi ve Afrika bölgesine daha ağırlıklı çalışıyoruz. Avrupa kanalına ürünlerimiz çok uymadığı için orada pazarımız yok. Biz biraz daha tarz ve bölgesel çalıştığımız için başarılıyız” şeklinde konuştu.

‘KALİTEMİZDEN KESİNLİKLE TAVİZ VERMEDİK, VERMEYECEĞİZ’

Fuara katılımın ve ilginin fazla olduğunu belirten Emek, “Bizim için müşteri, ‘bir alan da bir, bin alanda bir’ bizim ticari felsefemiz budur. O şekilde ilerliyoruz. Türkiye olarak mobilyada çok geriyiz. İhracat olarak çok düşüğüz, ihracat yapıyoruz ama dünyadaki mobilyaya göre biz düşüğüz. Çok çalışarak ihracatı arttırmamız lazım. Biz kalitemizden kesinlikle taviz vermedik vermeyeceğiz, vermeyi de düşünmüyoruz. Bizim konseptimiz bu. Bundan sonraki hedefimiz ihracatımızı daha çok artırmak. Biz çalışalım azmedelim, kaliteli ürünler yapalım. Kayseri olarak kesinlikle başaramayacağımız hiçbir şey yok” ifadelerini kullandı.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Kumsa Mobilya Yetkilisi İsmail Emek: “Hedefimiz ihracatımızı daha çok arttırmak”