Küçük Mira’nın Hedefi Dünya Şampiyonası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ, (BGC- ÖZEL HABER)- Kayseri’li 6 yaşındaki Sporcu Mira Özaktı, Milli Sporcu olan annesinin izinden gidiyor. 3 kez Türkiye Şampiyonu olan Özaktı, “Dünya şampiyonu olup bayrağımızı dalgalandırmak istiyorum” dedi.

Türkiye Wushu Kungfu Federasyonu’nun 28-30 Kasım 2021 tarihleri arasında Sakarya’da düzenlediği Tai Chi Türkiye Şampiyonası minikler kategorisinde birinci olan Mira’yı, Wushu dalında 3 kez dünya şampiyonluğu, 20 kez Türkiye şampiyonluğu, 1 kez Avrupa üçüncülüğü, 1 kez de dünya ikinciliği bulunan hem antrenörü hem annesi olan Çiğdem Kiraz Şahin yetiştiriyor.
“KAZANMA VE KAYBETME DUYGUSUNU AŞILAMADIK”
Mira’ya Antrenörlük yapan ve yarışlara katıldıklarını belirten Anne Çiğdem Kiraz Şahin, “Geçen sene Mira ilk defa Türkiye şampiyonasına katıldı ve birinci oldu. O yarışmaya oyun şeklinde katıldı. Kazanma kaybetme duygusunu aşılamadan çünkü Mira 6 yaşında çok fazla o duygudan yoksun bırakarak Türkiye şampiyonu oldu. Daha sonra bu yıl ikinci kez Türkiye şampiyonasına girdi orada tekrar Türkiye şampiyonu olarak Mira’da artık olayın ciddiyetine varmaya başladı. Daha dikkatli olmaya başladı. Yarışmalara gitmeden 1 gün öncesi hazırlanıyor” ifadelerini kullandı.

“HEM ANNESİ HEM ANTRENÖRÜYÜM”
Bu serüvene jimnastik yaparak başladıklarını belirten Şahin, temel eğitimin ardından Mira’yı, Wushu branşına yönlendirdiklerini ifade etti. Şahin, “Mirayı 3 yaşında jimnastikle tanıştırdık. Onun öncesi benimle beraber antrenmanlara geliyordu. Sadece izlemek için geliyordu. Ara ara kalkıp hareketleri tekrarlıyordu. Daha sonrasında Birol hocamın yanında jimnastik antrenmanlarına getirdik. Şimdi çocuklar 6 yaşına kadar temel eğitim olarak jimnastik almaları gerekiyor. Daha sonra branşlara kabiliyetlerine göre yönlendirilebilir. Bizde miraya bu şekilde jimnastik eğitimi verdik. Hala da Birol Hocam çalıştırıyor Mira’yı. Haftanın belirli günleri 3 veya 4 gün jimnastiğe geliyor. 3-4 günde duruma göre değişiyor Wushu antrenmanlarına devam ediyor. Şu an Mira’nın hem annesi hem antrenörüyüm” diye konuştu.

“KÜÇÜK YAŞTA SPORA YÖNLENDİRİLMELİ”
Küçük yaşta çocukları spora yönlendirilmesi gerektiğine değinen Şahin, “Küçük yaşta jimnastikle başlandığında çocuklarda el ayak koordinasyonları gelişiyor. Çocuklarda hem sağ hem sol taraflarını kullanma kabiliyetleri gelişiyor. Algılarında farklılıklar yaratıyor. Küçük yaşta esneklik hem kazanılan hem kaybedilen bir durum bu yüzden de kasların esnekliğini kaybetmemesi için bu yaşta kuvvetin gelişmesi içinde spora yönlendirilmesi gerekiyor. İlerde sağlıklı sporcu ve başarılı bir birey olabilmesi için herkesin çocuğunu spora yönlendirmesini tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.

“MİRA İLE OYUN BİLİNCİ İLE BAŞLADIK”
Mira’nın jimnastik antrenörü olan Birol Çalışkan, Mira ile tanışma hikâyesinden bahsederek şunları söyledi: “Mira ile ben 3 yaşında tanıştım. Annesi Çiğdem Milli Sporcu ve arkadaşım. 3 yaşında Mira temel eğitim hareketleri ile başladık. Mira ile oyunla başladık yani. Daha sonra bu biraz daha ciddiye dönüştü. Bu hareketler esneklik, dayanıklılık, kuvvet üzerine. Miranın annesi de Milli Antrenör olduğu için jimnastiğin temel hareketleri bu esneklik, dayanıklılık ve Kuvvet antrenmanlarından sonra Wushu branşına yönlendirdik” dedi.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Küçük Mira’nın Hedefi Dünya Şampiyonası