KTO Başkanı Gülsoy’dan asgari ücret açıklaması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Haziran Ayı Meclis Toplantısında yaptığı konuşmada asgari ücretle ilgili görüşünü açıkladı.

Türkiye’de 8 milyona yakın kişinin asgari ücret ile geçindiğini belirten Gülsoy, asgari ücretin mutlaka güncellenmesi gerektiğini, enflasyon karşısında kayıpların telafi edilmesi noktasında verilecek ücret ve maaşların önem arz ettiğini belirtti. Asgari ücretin gelir adaletsizliğinin giderilmesi konusunda mutlaka güncellenmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Gülsoy, “Zam konusunda şuana kadar herhangi bir rakam telaffuz edilmedi ama Sayın Cumhurbaşkanımız yeniden değerlendirme yapılmasını istediğini söyledi. Ben her zaman söylüyorum. Allah devletimize zeval vermesin. Biz devletçi insanlarız. Devlet olmazsa inanın hiçbir şey olmaz. İş dünyası olarak üzerimize düşen ne varsa her zaman devletimizin yanındayız. Yaşanılan tüm güçlüklere rağmen, üretim, ihracat ve istihdam ile iş ve aş olmaya devam etmeliyiz” şeklinde konuştu.

KTO’nun bir meslek örgütü olduğunu belirten Gülsoy şunları ifade etti: “Demokraside anayasa var. Anayasanın bizlere verdiği yetkiye dayanarak sorunlarımızı üst mercilerimize bildiriyoruz. Bunun dışına çıkıp hareket edemeyiz. Döviz, kredi, yüksek girdiler, artan enflasyon, işletme sermayesi ihtiyaçları hepsini biliyor ve bunları kıymetli birlik başkanımız değerli hemşerimiz Rifat Hisarcıklıoğlu’na bire bir iletiyoruz. Sağolsun her zaman yanımızda oldu. Kıymetli Başkanımız da bu konuları Sayın Cumhurbaşkanımıza iletiyor. Devletimizden ekonomide kalıcı ve istikrarlı büyüme, reel sektörü rahatlatmak adına beklentilerimiz var. Maliyetleri azaltacak ve gelirleri artıracak düzenlemeler beklemekteyiz. İhtiyaca yönelik çözümler geliştirilirse, üreticilerimizin ve iş dünyamızın üretkenliği ve motivasyonu için gerekli adımlar atılırsa kazanan ülkemiz olacaktır.”

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
KTO Başkanı Gülsoy’dan asgari ücret açıklaması