Köyün “Ölüm Defteri” Kapandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

KAYSERİ,(BGC)- Kayseri’de eskiden müteahhitlik yapan bir iş adamının aralıksız tam 50 yıl tuttuğu cenaze defteri eşi ve kendisinin vefatı ile kapandı. Eski müteahhidin cenaze defterine kaydettiği ilk kişinin kızı, son kişinin ise eşi olduğu gözlemlendi.

Kayseri’de eskiden müteahhitlik yapan bir iş adamının aralıksız tam 50 yıl tuttuğu cenaze defteri eşi ve kendisinin vefatı ile kapandı. İş adamının cenaze defterini yazmaya 10’lu yaşlardaki kızının vefatı üzerine başladığı öğrenildi. Günlüğü ise damadı tutmaya devam edecek.

Kayseri’de 1946 yılında Kocasinan ilçesine bağlı Koçcağız köyünde doğan emekli müteahhit Hayrettin Ay, 18 Ekim 1971 yılında vefat eden kızı Türkan’a çok üzüldüğü, bu olay üzerine köyünden olup vefat eden herkesi öldüğü tarih sıralamasına göre tek tek bir günlükte yazmaya başladığı öğrenildi. Ay, vefat ettiği 27 Mart 2021’e kadar eşi dahil tam 442 kişiyi bu deftere kaydetti. Ay’ın son kaydettiği vefat listesindeki kişi ise kendisinden 10 gün önce aynı günlerde 16 Mart’da toprağa verdiği eşi Nazife Ay.

75 yaşında vefat eden Hayrettin Ay ve eşi Nazife Ay, Kayseri Asri Mezarlık’ta yan yana defnedildi.

Ailenin damadı Yüksel Ateş, eskidiği için defteri temize çekip liste tutmaya devam edeceğini söyledi. Ateş, kayınbabasının vefatını deftere kendisinin kaydettiğini belirtti.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Köyün “Ölüm Defteri” Kapandı