Kocasinan Teknoloji Festivali’nde projeler yarışacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – Kayseri Kocasinan Belediyesi ve Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenecek Kocasinan Teknoloji Festivali’nde (KOCAFEST) ortaokul ve lise öğrencilerinin birbirinden değerli projeleri görücüye çıkacak.

KOCAFEST, yarın (8 Haziran Çarşamba) Kadir Has Kongre Merkezi Spor Salonu’nda başlayacak. Festivale ortaokul ve lise öğrencilerinden oluşan toplam 101 takıma ait projeler, 11 farklı kategoride yarışacak. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, festival hazırlıklarını yerinde inceledi. Festival hakkında bilgi veren Başkan Çolakbayrakdar, KOCAFEST’ten TEKNOFEST’e uzanan festival ile geleceğin Türkiye’sini şekillendirmeye katkı sağlayacaklarını söyledi.

‘TEKNOLOJİNİN KALBİ KOCASİNAN’DA ATACAK’

Tüm Kayseri halkını festivale davet eden Çolakbayrakdar, teknolojinin kalbinin Kocasinan’da atacağını belirtti. Çolakbayrakdar, “Ortaokul ve lise öğrencilerinin teknoloji tabanlı yapmış oldukları çalışmalarla 11 farklı kategoride hünerlerini sergileyecekler. KOCAFEST ’ten TEKNOFEST’e uzanan desteklerimizle geleceğin Türkiye’sinin şekillendirilmesine katkı sağlayacağız. Bu noktada İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün şahsında emeği geçen öğretmenlerimize, milli eğitim camiasına teşekkür ediyorum” dedi.

Çağımızın teknoloji ve dijital çağı olduğunu vurgulayan Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse de, “Çocuklarımızı, bu çağa en yüksek şekilde hazırlamalıyız. Bundan dolayı bu etkinliklerin önemli ve değerli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

8 Haziran Çarşamba günü saat 10.00’da kapılarını açacak olan Kocasinan Teknoloji Festivali, 3 gün boyunca gezilebilecek.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Kocasinan Teknoloji Festivali’nde projeler yarışacak