Fotoğraflı (95)
2:30

Kitap okuyarak konuşma bozukluğunu yendi; ‘Hamur Abi’yi yazdı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da yaşayan 3. Sınıf öğrencisi Mert Anıl Arslan’ın küçük yaşlarda konuşma bozukluğu olduğu fark edildi. Mert Anıl, kendini kitap okumaya vererek konuşma bozukluğunu yendi ve “Hamur Abi” kitabını yazdı.

Ankara’da yaşayan 3. Sınıf öğrencisi Mert Anıl Arslan’ın küçük yaşlarda konuşma bozukluğu olduğu fark edildi. 5 yaşında okumayı öğrenmeye başlayan Mert Anıl kendini kitaplara verdi. 3. Sınıfa kadar 750 kitap okuyan Mert Anıl bu sayede konuşma bozukluğunu yendi ve akran zorbalığını konu alan “Hamur Abi” kitabını yazdı. “Hamur abi” kitabında babasını ana karakter olarak gösteren Mert Anıl, “Küçükken konuşma bozukluğum vardı kimse benimle arkadaşlık kurmuyordu ve dışlıyordu ben de bu süreçlerde kitaplarla ilgilendim. Kitap yazdım ve akran zorbalığından bahsettim. Kitabın konusuna annem ile beraber karar verdik. Kitabın karakteri de aslında babam. Çok kitap okuyun ve hayallerinizden vazgeçmeyin” diye konuştu.

Baba Önder Arslan ise, “Mert Anıl’ın kendine öz güveni muazzam bir şekilde değişti. Kendini ifade etmekte, zorluk çeken Mert Anıl gitti. Başka bir Mert Anıl geldi. Şu an tamamen hayallerini rahatlıkla söyleyebilen, kendisini çok rahatlıkla ifade edebilen, hatta şu an tek büyük hayali Kemal Atatürk’ümüzün okuduğu kitap sayısına ulaşıp onun hayatına gerçek anlamda özenen bir çocuk olmaya başladı ve bu süre zarfında bunun devamı gelir mi bilmiyorum. Her zaman bir ailesi olarak yanında olacağız. İnşallah hayallerine kavuşacak” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen