Kışlık Turşu Maliyeti 150 Liradan Başlıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ, (BGC) – Kış mevsiminin yaklaşmasıyla bu yıl turşu kurmak için gereken fiyatlar geçen yıla göre yüzde 70 arttı. Bu sene 4 kişilik bir aile için turşu kurmak en az 150 lira oldu.

Bu yıl ki turşu fiyatları hakkında bil veren Abdullah Sarıbaş, “Bu seneki fiyatlar geçen seneye göre yüzde 70 yüksek. Ucuz olan hiçbir şey yok. Turşuluk satıyoruz. 4 kişilik bir ailenin turşuluğu en aşağı 150 lira. Acur 5 lira, kelek 4 liradan başlıyor 7,5 liraya kadar çıkıyor. Kornişon fiyatları ise 6 liradan başlıyor 8 liraya kadar çıkıyor. Biber 12 sarımsak ise 15 liradan satılıyor. Sarımsak fiyatları aynı ama sirkenin litre fiyatı geçen yıla göre yaklaşık 2 lira arttı. Bu sene zaten ucuz olan hiçbir şey yok” diye konuştu.

Vatandaşın turşu kurarken ürünlerin tazeliğine dikkat etmesi gerektiğini belirtti.Tarım marketleri hakkında da konuşan Sarıbaş, “Bu sene her şey pahalı birde devletimiz şunu söylüyor bunu özellikle söylüyorum. Tarım marketi açıyoruz diyorlar, bunu biliyorsunuz tarım marketi ile normal market arasında fark yok. Cumhurbaşkanımızda yüzde 50 ucuz diyor. ‘Nasıl ucuz oluyor?’ Bunu lütfen açıklasınlar. Televizyondan gördüğümü söylüyorum. 5kg zeytin yağında 2 lira oynuyor. 2 lirayla yüzde 50 ucuz mu oluyormuş. Tazeliğine dikkat etmesi gerekiyor. Kornişon alırken yumuşaklığına değil kırıp bakılması gerekiyor. Turşuluk malzemesi suda sertleşir. Durduğu yere ve sıcaklığına göre turşu kurulduktan sonra en az 2-3 ay beklemesi lazım” dedi.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Kışlık Turşu Maliyeti 150 Liradan Başlıyor