Kime Yasak!

Kayseri’nin turizm merkezi Erciyes, kısıtlamalara rağmen dolup taşmaya devam ediyor. Hafta sonu yasaklarında bir çok insan evlerinden çıkmakta tereddüt yaşarken, Erciyes’te ki kalabalık ise her hafta artmaya devam ediyor. Bu gün sabah saatlerinde yaşları 10-18 arasında ki lisanslı kayak sporcuları, ellerinde ki izin belgelerine rağmen yoldan geri çevrilirken, keyif ve gezi amaçlı Erciyes’e gidenler her şeye rağmen kalabalık görüntüleri vermeye devam ediyor.

SPORCULAR YOLDAN DÖNDÜ

Bu gün sabah 7:45’te aileleri tarafından servise bırakılan ve Kayseri’yi Kayak alanında müsabakalarda temsil eden sporcular, ellerinde ki izin belgesine rağmen “bu izin belgesinde Erciyes ibaresi yok” diye yoldan geri çevrildi. Kayak yapmak için izni olan öğrencilerin, şehir de yada bölgede başka bir alanda kayak yapma imkanı varmış gibi, yazıda “Erciyes” ibaresi olmadığı için geri çevrilen öğrenciler, zaten kısıtlı zaman döneminde eğitim yapabildikleri süreçte, bu hafta ki idmanlarından mahrum kaldı.

Bu İzin Yazısına Rağmen, Sporcular Erciyes’e Alınmadı

KİME SERBEST!

Yaz döneminde, tüm yazlık tesislerin açık olduğu ve konaklama yapılabildiği dönemin aksine, kış döneminde gelen yasaklar sayesinde kayak merkezleri tam anlamı ile cezalandırıldı. Tedbirler ile kontrol almak yerine öncelikle kapatılan ve mekanik işletmelerinin şarteli indirilen tesisler, daha sonrasında yurt içi ve yurt dışı “turizm” sebebi ile yeniden hizmete açıldı. Kuralın uygulanması ise her hafta tam bir muamma haline dönüştü. Geçtiğimiz haftalarda 100-200 kişilik konaklama kapasitesine sahip tesislerin 2 bin civarında rezervasyon oluşturduğu, Erciyes’e gitmek isteyen şahısların ise, rezervasyonum var diyerek Erciyes’e gidebildiği belirlenirken, alınan önlemlere ve denetimlere rağmen her hafta sonu Erciyes dolup taşıyor. Kayseri’den bir çok şahsın “Erciyes” temalı sosyal medya paylaşımları ise görülmeyecek gibi değil. Otel konaklamalarında ve özel izinler ile gidilebilen Erciyes’e giriş çıkışları denetlemek için ise her hafta onlarca polis görev yapıyor. Vatandaşın en büyük merakı ise, bu geçişlerin kime serbest kime yasak olduğu!

Exit mobile version