Kazım Yücel: Yarın Seçimler için Suriyelilere Gidilebilir

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ,(BGC)-İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclis Grup Başkanvekili Kazım Yücel, Kayseri’de mülteci sorununun giderek büyüdüğünü öne sürerek bu konuyla ilgili eleştirilerde bulundu. Yücel, dün yaptığı sosyal medya paylaşımına da açıklık getirdi.

Kayseri’de Kayseri’ye uygun olmayacak yoğunlukta Suriyeli ve Afganlı kitle oluşmaya başladığını öne süren Yücel, “Resmi kaynaklar Kayseri’de 80 bin kadar Suriyeli’nin olduğunu söylese de Kayseri’de 100-120 bin kadar Suriyeli olduğunu Suriyelilerin kendileri doğruluyor. Ben bunu belediye meclislerine defaaten taşıdım. Taşıdığım konuların içerisinde Türk vatandaşlarının işyeri açmak için tüm prosedürleri tamamlamasına rağmen, örnek olarak Melikgazi’nin Küçük Mustafa Mahallesi’nde ruhsatsız lokantaların olması vardı. Vatandaşlar ellerindeki mülkleri kiraya veremiyor ve Suriyeliler bu evleri adeta işgal ediyor. Sahabiye, Eskişehir Bağları gibi mahallelerde bu hususlarda vatandaşlarımız mağdur durumda” diye konuştu.

“YARIN SEÇİM İÇİN SURİYELİLERE GİDECEK”

Suriyelilerin bugün Türkiye’nin genel ve yerel seçimlerini etkileyebilecek noktaya geldiğini vurgulayan Yücel, siyasetçilere ayrı bir parantez açarak “Bugün 10 yaşında bir Suriyeli çocuk ‘nerelisin’ diye sorulduğunda ‘ben Türkiye’de doğdum ancak aslen Suriyeli’yim’ diyecek. Kayseri’de bir gün seçim yapıldığında 100 bin seçmen Suriyeli oy verince bir milletvekili çıkarabilecek. Belediye başkanları bugün Yozgatlı, Sivaslı, Nevşehirli toplulukları ziyaret ediyorlar; unutmasınlar ki yarın bir gün Suriyelilerin derneklerini, topluluklarını ziyaret edecek hâle gelecekler” şeklinde konuştu.

Türk halkının işgücünün giderek eridiğini ve mültecilerin ucuzluk pahasına işgücüyle doldurulduğunun altını çizen Yücel, “Organize Sanayi Bölgesi’nde Türk işçim iş bulamıyor, Suriyeli işçi 1000 TL kadar daha ucuza çalışıyor. Türk işçiyi aldığınız zaman SSK’sını yapmak zorunlu, şikayet edebiliyor. Suriyeli işçi maaşı önemsemiyor, şikayet etmeyi de bilmiyor, etse de eline bir şey geçmeyecek. Bu durum da sanayicinin işine geliyor. Bu fırsatçılığı, bu taşeron işçiliği ortadan kaldırmak gerek” diyerek, büyük işverenlere ve yetkililere çağrı yaptı.

Yerel bazda da Suriyeli mülteciler ile Türk vatandaşları arasında husumetin giderek körüklendiğini ve bu duruma iktidar partisinin yol açtığını ileri süren Yücel, “Mahallelerde kavgalar artık Suriyeliler ile Türkler arasında çıkıyor. Eskişehir Bağları’nda kavgaları haberlere düşen taraflardan biri mutlaka Suriyeli çıkıyor. Bu kararları alanlar, siz bu kişilerle komşu oldunuz mu? Hayır. Kimi komşu yaptınız? Kayseri’nin orta seviye insanlarıyla bu insanları kapı komşusu yaptınız. Hiçbir ilişkimiz, ortak geleneğimiz olmadığımız insanlarla bizi komşu yaptınız” diye konuştu.
Yücel, Suriyeli mültecilerin ülkede işlenen suçların arasında önemli bir yeri teşkil ettiğini belirterek “1960’larda Batı Almanya 2,5 milyon Türk göçü almış ve onları disiplin etmiş, kabahat işlerse kapı dışarı etmiş. Bugünse Suriyeliler ülkemizde birçok suça karşmış, artık delikanlılık yapıyorlar ve racon kesiyorlar” dedi.

“SURİYE NÜFUSUNUN ÇEYREĞİ TÜRKİYE’DE”
Yücel, iktidar partisi destekçilerine eleştiride bulunarak “Bu kararları alıyorsanız, her biriniz bir sığınmacı aileyi misafir edeceksiniz. Siz lüks yerlerde oturuyorsunuz ve sığınmacıları orta sınıf vatandaşa komşu ediyorsunuz. Bir mülteci getirilir, bir koruma alanında misafir edilir, sonrasında ülkesinde savaş bitince ülkelerine gönderilir. Suriye nüfusunun 6 milyonu Türkiye’de; geri kalan mülteciler de Lübnan, Ürdün gibi ülkelerde. Suriye boşalmış durumda. Suriyelileri altın kafese koysak ‘ille de vatanım’ diyecek durumdalar” şeklinde konuştu.

AFGANLI MÜLTECİLER

Yücel, Türkiye-İran sınırında giderek yükselen tansiyona ve oluşan Afganlı mülteci sorununa değinerek “Afganlı mültecileri konuşmak bile istemiyorum. İnternette sınırımızdan geçişlerini görüyorum. Hayrete düşüyorum. Hükümetimiz sürekli yalanlıyor ama bu bir gerçek. Biz bir yere giderken bile HES kodu verirken, sınırda HES kodu vesaire soran yok. Ya aralarında terör örgütü mensubu varsa ne olacak? Ülkesinde bir cinayet işlemişse? Aklına kötü düşünceler girerek ülkemizde bir şeyler yaparsa? Emniyet ve MİT bunlarla ilgili çalışma yapmalı” diye konuştu.

Yücel, konuşmasını Suriyeli mültecileri Türk işçiler yerine istihdam eden işverenlere getirip “Sırf birkaç lira daha aza çalışıyor diye Suriyeli istihdam ediyorsanız, hakikaten Kayserili değilsiniz, haksızlık ediyorsunuz” diyerek konuşmasını tamamladı.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Kazım Yücel: Yarın Seçimler için Suriyelilere Gidilebilir