Kayso’da Meslek Komite Seçimi Heyecanı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – Kayseri Sanayi Odası’nda (KAYSO) meslek komite seçimi devam ediyor. 2 listenin yarıştığı seçimlerde mevcut Başkan Mehmet Büyüksimitçi, neden iki liste çıktığını açıkladı.

Kayseri’de bugün KAYSO, Kayseri Ticaret Odası (KTO) ve Kayseri Ticaret Borsası’nda (KTB) meslek komite seçimleri yapılıyor. KAYSO komite seçimleri ise, KAYSO hizmet binasında sabah saatlerinde başladı. 25 komitenin seçimlerinde, mevcut Başkan Mehmet Büyüksimitçi ile iş insanı Ali Baktır’ın komite yarışına sahne oluyor. Mevcut Başkan Büyüksimitçi 4 farklı komiteden seçime girdi. Ali Baktır ve bağımsızlar da 4 farklı komitede bağımsız liste çıkardı.

Meslek Komitelerinden seçilen toplam 52 üye daha sonra kendi arasında KAYSO Yönetim Kurulunu ve Meclis Başkanını seçecek.

Oy kullanmasının ardından KayseRadar mikrofonlarına konuşan Mehmet Büyüksimitçi, fikir ayrılığı yaşadıkları için adaylığını açıklayan Ali Baktır’ın neden aday olduğunu açıkladı. Büyüksimitçi, “Şu anda meclisimiz ve meslek komitelerimizin toplamda yüzde 70’ini değiştirdik. Dolayısıyla Ali Başkan’ı listeden çıkarmadık. Ali Başkan bizde meslek komitesi üyesi olarak kalacaktı. Kardeşi Zafer Baktır da farklı bir listede olacaktı. Dolayısıyla böyle bir şey söz konusu değil. Bütün sanayicilerimiz büyük iş yapsa da küçük iş yapsa da bizim için değerli. Yanlış algılamalardan rahatsızım” dedi.

İleriye dönük çok ciddi planlarının olduğunu vurgulayan Büyüksimitçi, “Özellikle bizim meslek komitelerimizi sanayicilerimizle iletişim kurduruyoruz. Şikâyet ve önerileri arkadaşlarımız çok ciddi not aldılar. Yapmamız gerektiğine inandığımız 4. Organize sanayi bölgesi var. Bu süre içerisinde ihtiyaç olması halinde 5. Sanayi bölgesi de gündeme gelebilir. İncesu bölgemizi de 4 milyon metrekare daha büyüttük. Bizim üretim planında olan özellikle yüksek teknolojik ürün bunun savunma tarafta olan var sivil tarafta olan var. Onlarla ilgili çok ciddi yatırımlar gelecek. Bizim 2035’e kadar yol haritamız var. Neler yapacağımız bu planda belli. Bu birliktelik çok güzel özellikle Ömer Başkanımla beraber. Kayseri’nin ve Türkiye’nin kazandığı inancındayım. Dünyada hacim olarak çok büyüğüz mobilya sektöründe. Kayseri küçük ev aletleri için Avrupa’nın en büyük tesisleri kuruluyor. Zengin ülkede herkes müreffeh yaşar. İnşallah o noktaya getiririz inancındayım” ifadelerini kullandı.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Kayso’da Meslek Komite Seçimi Heyecanı