Fotoğraflı (25)
4:20

KAYSO Başkanı Büyüksimitci, “Bu fuar dünyadaki mobilya fuarları arasında ciddi bir konuma sahip”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı’nda Kayseri milletvekilleri, belediye başkanları ve oda başkanlarından oluşan protokol de sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Bu fuarın dünyadaki mobilya fuarları arasında ciddi bir konuma sahip olduğunu söyleyen Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, “Türkiye üretmek ve ihracat yapmak zorunda. Kayseri’nin 4 milyar dolara yaklaşan ihracatı mutlak surette daha yukarlara taşımamız lazım” dedi.

Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı, 23-28 Ocak tarihinde İstanbul Fuar Merkezi ve TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 184 Kayseri firmasının da katılımıyla ziyaretçilerine kapılarını açtı. Fuarın ilk gününde Kayseri milletvekilleri, belediye başkanları ve oda başkanlarından oluşan protokol de yer aldı.

Türkiye’nin üretip ihracat yapmak zorunda olduğunu ifade eden Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, “Bu fuarlar bizim hayatımızda bu işin şovunu yaptığımız, ürünlerimiz tüm dünyaya gösterdiğimiz önemli olaylar. Harcaması çok yüksek ama beklentimizin de çok yüksek olduğu bir şovdan bahsediyoruz. Bu fuar dünyadaki mobilya fuarları arasında ciddi bir konuma sahip. Türkiye’nin hükümet politikası olarak yaptığı vize kolaylığıyla çeşitli ülkelerden çok kolay insan getirebiliyoruz. Türkiye üretmek ve ihracat yapmak zorunda. Kayseri’nin 4 milyar dolara yaklaşan ihracatı mutlak surette daha yukarlara taşımamız lazım” şeklinde konuştu.

‘KAYSERİ 30 BİN İŞ GÜCÜNE İSTİHDAM YARATAN BİR ŞEHİR’

Mobilyanın Kayseri’de lokomotif sektörlerden bir olduğunu söyleyen Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, “Bu fuardaki en önemli değişiklik tüm Kayseri protokolünün burada olması. Bu Kayseri’ye mobilyacılarımıza, iş dünyasına sahip çıkmanın bir göstergesi. Bu birlik ve beraberliğin canlı olarak bir göstergesi. Mobilya bizim için önemli bir sektör, lokomotif sektörlerimizden bir tanesi. Kayseri 30 bin iş gücüne istihdam yaratan bir şehir. Aynı zamanda ihracat rakamlarımızın dörtte birini karşılıyor. Bir milyara yakın bir ihracatımız var” ifadelerini kullandı.

‘İHRACATIMIZI 5 MİLYARA ULAŞTIRACAĞIZ’

Fuarda Kayseri’yi en güzel şekilde temsil edeceklerini belirten Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, “Bundan sonra bize düşen görev, buradaki bayrağı en güzel şekilde temsil etmek, ihracat ve üretim yapmak. Burada Kayserimizi en güzel şekilde temsil edeceğimize yürekten inanıyoruz. Burada 3 milyar 914 milyon olan ihracatımızı 5 milyara inşallah ulaştıracağız. Kayserimizde şu anda 184 tane firmamız fuara katılıyor” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen