Kayseri’ye “Genç Dostu Şehir” Ödülü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ,(BGC)-Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Genç Dostu Şehirler Fikir ve Proje Yarışması’nda ödül aldı. Ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan takdim etti.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ile Gençlik ve Spor Bakanlığının organize ettiği Genç Dostu Şehirler Fikir ve Proje Yarışması’nın ödül töreni, başkent Ankara’da bulunan ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’nde düzenlendi. Yarışmaya 224 belediye, gençlere yönelik 262 farklı proje ile katıldı.

Etkinliği ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarışmaya katılan projelerin sunulduğu sergiyi gezdi. Kayseri standında bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a standı gezdirdi.

Daha sonra yarışmanın ödül törenine geçildi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, “Geleceğin Mucitleri” projesiyle ödül almaya hak kazandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ödülü Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a takdim etti.

“GELECEĞİN MUCİTLERİ” PROJESİ

Geleceğin Mucitleri isimli proje sayesinde yapılacak olan akıllı şehircilik uygulamalarının insan hayatına kattığı değerler önceden gözlenebilecek ve gençlerin akıllı şehircilik projeleri gerçekleştirilmesi sağlanacak. Gençlerin akıllı şehircilik çalışmalarını yapabilmesi için şehrin bir bölgesinde bir plato yapılacak. Gençlerin bu platoda yer alması ve akıllı şehir projeleri yapmaları sağlanacak. Kısacası minyatür bir akıllı şehir oluşturularak yerli ve milli akıllı şehirler projesi oluşturulurken geleceğin akıllı şehir mucitleri ortaya çıkarılmış olacak. Gençlerin akıllı şehir adına proje geliştirmelerini sağlamak, gençlere teknolojik kaynaklar ve mekan sağlamak, şehrin bir minyatür bir akıllı şehir sistemini kurmak ve diğer gençlerimizin yapılan çalışmaları daha yakından takip edebilmeleri ve yeni projeler üretebilmeleri için ilham kaynağı olmak amacıyla şehrin bir bölgesinde akıllı şehir platosu kurulacak. Plato içerisinde yapılan projeler için düzenli olarak proje yarışması düzenlenecek ve dereceye giren projeler ödüllendirilerek projeler mezun edilecek sonrasında mezun olan projelerin hayata geçirilmesi için destek sağlanacak. Ayrıca belirli zamanlarda plato içerisinde seminerler ve çalıştaylar düzenlenerek akıllı şehirler konusunda gençlere gelinen nokta anlatılacak ve onların proje üretmeleri teşvik edilecek.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Kayseri’ye “Genç Dostu Şehir” Ödülü