Kayseri’nin zenginliklerine ‘Fransız’ ilgisi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA)- Fransız Arkeoloji Enstitüsü Anadolu Araştırmaları Birimi Türkiye Temsilcisi Dr. Anais Lamesa, Prof. Dr. Osman Özsoy ile birlikte Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı ziyaret etti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, makamında kabul ettiği Fransız Arkeoloji Enstitüsü Anadolu Araştırmaları Birimi Türkiye Temsilcisi Dr. Anais Lamesa’ya Kayseri’nin tarihi geçmişi ve barındırdığı zenginlikler ile ilgili bilgiler verdi. Ziyarette, Koramaz Vadisi ve Kültepe bölgesine ilgisini dile getiren Dr. Anais Lamesa, Büyükşehir Belediyesi’nce Koramaz Vadisi ve Kültepe’de yürütülen projelere ilgi duyduklarını ve bu konuda çalışmalar yapabileceklerini söyledi.
Kayseri’yi UNESCO’ya girdirme ve geniş kitlelere tanıtma açısından büyük bir çaba gösterilmesi gerektiğini belirterek,” Kayseri, bir açık hava müzesi, kadim bir medeniyetler şehridir. Bu zenginlikler şehri Kayseri’yi gerek UNESCO bağlamında gerekse insanlığa tanıtma bağlamında çaba göstermemiz gerekiyor. Şelaleleri ile tarihi dokusuyla, kültürel zenginlikleri ile doğal güzellikleri ile jeolojik ve zooloji boyutuyla sizler üzerinden paylaşmamız lazım, anlatmamız lazım, şehrimizi tanıtmamız lazım. Bilimsel olarak da bunları hem ortaya çıkartma hem de müze konusunda çalışmalarımız var” dedi.
Kültepe’de yürütülen çalışmalardan Avrupa’nın da haberdar olması için Kültepe Kaniş-Karum Ören Yeri Kazı Başkanı Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu davet ettiğini söyleyen Lamesa, Haziran ayında ise Avrupa ve Türkiye’deki arkeolojik çalışmalarla ilgili konferans düzenleyeceğini belirtti.
Büyükkılıç’ın makamında gerçekleşen sohbette Dr. Anais Lamesa’ya, Kayseri şehrinin tanıtım videosu da izletildi

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Kayseri’nin zenginliklerine ‘Fransız’ ilgisi