Kayseri’den 25 araç ve 34 personel deprem bölgesine yola çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri’den 25 araç ve 34 personel deprem bölgesine yola çıktı

KAYSERİ (1HA) – Doğu Anadolu Bölgesinde Kahramanmaraş, Adıyaman ve Diyarbakır merkezli yaşanan deprem sonrası Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk etapta 25 araç ve 34 personel destek için deprem bölgesine gönderildi.

Doğu Anadolu Bölgesinde Kahramanmaraş, Adıyaman ve Diyarbakır merkezli deprem hasara sebep oldu. AFAD’ın 7,4 şiddetinde açıkladığı deprem Kayseri dahil birçok kentte de hissedildi.

Depremin merkez üssü başta Kahramanmaraş olmak üzere bütün şehirlere geçmiş olsun dileklerini ileten Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Bu acı depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

Başkan Büyükkılıç, deprem bölgelerinde arama kurtarma çalışmalarının büyük bir titizlikle devam ettiğini belirterek, Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak, 5 kamyon, 5 kepçe, 3 ekskavatör, 1 vinç, lojistik tanker, 7 itfaiye aracı, 3 cenaze aracı ve toplam 34 personelin deprem bölgesine doğru yola çıktığını vurguladı.

Depremden etkilenen 10’un üzerinde ilin yanında olduklarını vurgulayan Büyükkılıç, “Böylesi durumlarda koordinasyon büyük önem taşıyor. Depremden etkilenen kardeşlerimiz için dua ediyor, yanlarında olduğumuzu vurguluyoruz. Kayseri olarak Kahramanmaraş’ta devam eden arama kurtarma ve enkaz çalışmaları için araçlarımızı yola çıkardık. Şuan için ilk etapta 25 araç ve 34 personel deprem bölgesine yola çıktı. İhtiyaç halinde gerek araç gerekse personel takviyemizi arttıracağız. İnşallah güzel haberler alırız, Rabbim yardımcıları olsun. Tüm Türkiye’mize geçmiş olsun. Süreci hep beraber takip etmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Kayseri’den 25 araç ve 34 personel deprem bölgesine yola çıktı