KAYSERİ’DE ÇÖK-KAPAN-TUTUN TATBİKATI YAPILDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

KAYSERİ (1HA – ÖZEL) – AFAD koordinasyonunda, Düzce Depremi’nin 23’üncü yılı dolayısıyla depremin meydana geldiği saat 18.57’de Türkiye genelinde ‘Çök-Kapan-Tutun’ tatbikatı yapıldı. Tatbikat Kayseri Cumhuriyet Meydanında birçok vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

 

AFAD, duyurusu günler öncesinde yapılan ‘Çök-Kapan-Tutun’ tatbikatı yaptı. Bugün saatler 18.57’yi gösterdiğinde telefonlardan bildirimler gönderildi ve merkezi camilerden anons yapıldı. Yurt genelinde vatandaşlar deprem oluyormuş gibi çökerek, kapanarak ve tutunarak farkındalık oluşturdu. Kayseri Cumhuriyet Meydanında birçok vatandaşın katılımıyla ‘Çök-Kapan-Tutun’ eylemi gerçekleştirildi.  1999 yılında meydana gelen Düzce Depremini anımsatan Kayseri AFAD Gönüllüsü Pelin Çallı, “Bugün 18:57’de Türkiye genelinde Düzce 1999 depremi adına bir tatbikat gerçekleşti. Bizde bu tatbikatı Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirdik. Tatbikatımız 45 saniye sürdü. 45 saniye çök kapan tutun şeklinde 15 saniye de tahliye olarak gerçekleşti. Meydanda olduğumuz için tahliyeye gerek duymadık. Meydanda olduğu için sadece çökme ve kapanma gerçekleşti” ifadelerini kullandı.

Tatbikata katılarak uyguladıklarını söyleyen Kızılay üyesi Yusuf Kuzucu, “Bugün çök kapan tut tatbikatı ile bir ilki gerçekleştirdik. Cumhuriyet meydanında bu tatbikatı hep beraber uyguladık. 12 Kasım 1999 depremzedeleri burada anarak bu tatbikatı gerçekleştirdik. Türkiye genelinde ilk defa yaptığımız tatbikatı ilerleyen zamanlarda yine gerçekleştirmeye düşünüyoruz. Emeğİ geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

 

‘HER AN DEPREME HAZIRLIKLI OLMAMIZ LAZIM’

 

Genç Kızılay İl Başkanı Taha Tayfun Bağcı’da “Bugün ülke genelinde 1999 depreminde rahmetli olanları anarak bir tatbikat gerçekleştirdik. Hayatımızın ve ülkemizin vazgeçilmez bir gerçeği. Deprem konusunda ülke genelinde dikkat çekmiş olduk. Anlık bir depremde ne yapmamız gerektiğini tekrar hatırladık. Bu tatbikatların daha çok olması hayatımıza girmesi lazım. Her an depreme hazırlıklı olmamız lazım. AFAD ve diğer kurumlar vasıtasıyla bilinçlendirmeyi, eğitim vermeyi, gençlerimize daha çok hizmet etmek içinde ekstra eğitim programları düzenleyeceğiz. Deprem gerçeği ile yaşamayı öğrenmeliyiz. Bu bizim ülkemizin gerçeği ama can kaybını azaltmak için imkânsız diye bir şey yok. Bunun için mücadele edeceğiz” ifadelerini kaydetti.

 

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
KAYSERİ’DE ÇÖK-KAPAN-TUTUN TATBİKATI YAPILDI