Kayseri’de 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu yapıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – Kayseri’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’üncü yıldönümü Valilik tarafından düzenlenen resepsiyon ile kutlandı. Resepsiyonda konuşan Vali Gökmen Çiçek, “Kayseri milli dava olduğunda, bu memleketin geleceği söz konusu olduğunda, her yerde en önde koşan gençlerin memleketi olmuştur. Böyle bir memlekette 30 Ağustos’u kutluyor olmaktan dolayı çok mutluyum” dedi.

Düzenlenen resepsiyona Vali Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Haldun Taşhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İlçe Belediye Başkanları, siyasi partilerin il başkanları, Kaymakamlar, il müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, protokol üyeleri, gaziler, şehit ve gazi yakınları katıldı.
Resepsiyonda konuşan Vali Gökmen Çiçek, “30 Ağustos, bütün dünyaya örnek olan bütün mazlum milletlere, esaret altındaki milletlere örnek olan bir zaferdir. Bu zafer sadece Türk tarihi açısından değil dünya tarihi açısından da çok büyük bir öneme sahiptir. Onun içindir ki 30 Ağustos zaferimizden sonra birçok millet, bizim yaptığımız gibi topyekûn kurtuluş mücadelesine başlamıştır. Ama milletiyle meclisiyle askeriyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinden böyle bir zaferin eşi benzeri yoktur. Kayseri hem milli mücadele döneminde hem de Çanakkale’de her yere asker göndermiş, nerde bir yangın varsa Anadolu’nun gençleri bu yangını söndürmeye gitmiştir. Öyle ki hepimizin bildiği gibi konuştuğumuzda da gözlerimizin dolmasına yol açan Kayseri Lisemiz o sene mezun verememiş. Çünkü Kayseri Lisesi’nde muzun olacak öğrencelerinin tamamı cepheye gitmiş, şehit olmuş. Kayseri milli dava olduğunda, bu memleketin geleceği söz konusu olduğunda kimse yok mu demeden en önde koşan gençlerin memleketi olmuş. Böyle bir memlekette 30 Ağustos’u kutluyor olmaktan dolayı çok mutluyum.” ifadelerinin kullandı.

‘KAYSERİSİZ BİR TÜRK TARİHİ YAZILAMAZ’
Resepsiyon sonrasında da açıklamalarda bulunan Vali Çiçek, 30 Ağustos’un Kayseri’de kutladığı, ilk milli bayram olduğunu söyledi. 30 Ağustos Zaferinin 100’üncü yılını Kayseri’de kutlamaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Vali Çiçek, “Çünkü Kayseri’de bu tür geleneksel bayramlarımızla dini bayramlarımızla beraber milli bayramlarımızın ayrı bir atmosferi var. Burası milli ruhu olan bir yer. Her yerde Kayserili mücadele verdi. Bu toprakların yurt olması için binlerce yıldır olan mücadelenin içerisinde Kayserisiz bir Türk tarihi yazılamaz. Türk tarihi için bu kadar önemli bir yerde Kayserililer ile birlikte bunu kutluyor olmaktan dolayı çok mutluyum ve heyecanlıyım” şeklinde konuştu.

‘SİZLERE LAYIK BİR ŞEHİR VE VATAN BIRAKMA YOLUNDA HEP BİRLİKTE GAYRET GÖSTERİRİZ’
Resepsiyon sonrasında açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise, “Sizin gibi gençlere daha nice yüzyıllar diliyorum. İnşallah sizlere layık bir şehir, sizlere layık bir vatan bırakma yolunda hep birlikte gayret gösteririz. Görüldüğü gibi siviliyle, askeri erkanıyla, mülki erkanıyla bir bayram coşkusu içerisinde hınca hınç dolmuş olan salonumuzda bu günü kutluyoruz, bu anı yaşıyoruz. 100’üncü yıl önemli bir değer bizim için, tabi ki bu noktaya kolay gelinmediğini için cumhuriyetimizin kıymetinin bilinmesi gerekiyor. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, onun silah arkadaşlarıyla birlikte onlara rahmet dileyerek birbirimizin kadri kıymetini bilmeliyiz. Daha nice yüzyıllara diyorum” ifadelerini kullandı.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Kayseri’de 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu yapıldı