Kayseri’de 15 Askerin Şehit Olduğu Patlamanın Faili: Sadece Oto Hırsızıyım

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – Kayseri’de 2016 yılında çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan otobüse yönelik düzenlenen ve 15 askerin şehit olduğu saldırıyla ilgili davaya devam edildi. Saldırının faillerinden olan ve Irak’ın kuzeyinde yakalanan ‘Fırat Botan’ kod adlı PKK’lı terörist Ferhat Tekiner, “Sadece oto hırsızıyım” savunması yaparak suçlamaları reddetti.

17 Aralık 2016 tarihinde çarşı iznine çıkan Kayseri 1. Komando Tugayı askerlerinin bulunduğu halk otobüsüne, Talas Bulvarı’ndan geçtiği sırada bombalı araçla saldırı düzenlendi. PKK tarafından düzenlenen saldırıda 15 asker şehit olurken, 54 asker de yaralanmıştı. Patlamanın ardından yürütülen soruşturma kapsamında saldırının faili olan ‘Fırat Botan’ kod adlı PKK’lı terörist Ferhat Tekiner, MİT ve emniyetin ortak operasyonuyla Irak’ta yakalanarak Kayseri’ye getirildi.

Bugün Kayseri Adliyesi Konferans Salonunda görülen duruşmaya tutuklu sanıklardan Ferhat Tekiner Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, tutuklu sanıklar Seyfettin A., Mehmet Ö., Mehmet A. ve Barış K. ile sanık ve müşteki avukatları, şehit aileleri ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz katıldı.

FERHET TEKİNER: BANA ARABAYI ÇALIP, TESLİM ETMEM İÇİN İŞKENCE ETTİLER

Duruşmada söz alan sanık Ferhat Tekiner, “Benim ve ailemin terör ile bir bağlantım yok. Sadece oto hırsızıyım. Bana arabayı çalıp, teslim etmem için işkence ettiler. Eşime zarar vermekle korkuttular. Tahliyemi talep ediyorum” dedi. Mahkeme başkanının Irak’ın kuzeyine turistik gezi amacıyla mı gittin? demesi üzerine Ferhat Tekiner, “Çalışmaya gitmiştim” yanıtını verdi.

“FERHAT BU DOSYANIN SON ŞEHİDİDİR”

Duruşmada söz alan Ferhat Tekiner’in avukatız da, “Ferhat basit bir oto hırsızıdır. Kendisine zorla araç aldırılmıştır. Hiç bir örgüt üyeliği yoktur. Ferhat bu dosyanın son şehididir, onu kurtaralım. Kendisi teslim olmuştur. Tahliyesini talep ediyoruz” diye konuştu.

Terör örgütü üyelerinin cenazesi ve taziye evlerine katıldığının sorulması üzerine sanık Barış K. da, “Parti geleneği olarak katıldım. Sadece orada bulundum. Hiç bir eylemim olmadı” dedi.

Yargılama sonunda mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmederek dosyadaki eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Kayseri’de 15 Askerin Şehit Olduğu Patlamanın Faili: Sadece Oto Hırsızıyım