Kayseri Şeker’de Akay yönetimi ibra edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi 69’uncu Olağan Mali Genel Kurulu Kadir Has Stadyumu’nda gerçekleştirildi. Genel kurulda Hüseyin Akay yönetiminin faaliyetleri oy çokluğu ile ibra edildi.
Önceki dönem kooperatif başkanı Vedat Ali Özışık’ın, mevcut başkan Hüseyin Akay’ın konuşması sırasında gerçekleştirdiği eylem genel kurula damga vurdu. Kürsüye çıkmak isteyen Özışık, polisin müdahalesiyle uzaklaştırıldı.
Konuşmaların ardından Hüseyin Akay yönetiminin ekonomik ve diğer faaliyetleri 3 bin 322 oy ile ibra edildi. Bin 335 delege ise red oyu kullandı.
Mali Genel Kurul oylaması sonrası açıklama yapan Hüseyin Akay, devletin ve Tarım Bakanlığının görevlendirmesiyle bu yönetime geldiğini daha sonra 3 dönem de üyelerin oylarıyla yönetim kurulu başkanlığı görevini sürdürdüğünü söyledi. Akay, “11,5 senedir burada görev yapıyoruz. Ama ben bu koltuğa yapışmış bir insan değilim. Eğer ben bu aziz çiftçiye, pancar çiftçisine hizmet edebiliyorsam, onlara faydalı olabiliyorsam, vicdani sorumluluğumu yerine getirebiliyorsam burada kalmamım bir anlamı var. Ben şahsım ile ilgili bir kuru davanın peşinde değilim, bir koltuk davasının peşinde değilim. Size hizmet etmek amacıyla buradayım, sizin hizmetkarınızım. Buna siz karar veriyorsunuz, siz karar verdiğiniz sürece de Allah’ın izniyle bu böyle devam edecek. Kayseri Pancar Kooperatifi 1953 yılında kurulmuş Türkiye’nin en güzide kooperatiflerinden bir tanesidir. 1953 yılından beri aziz çiftçimize hizmet eden bu güzide kuruluş inşallah daha da güçlenerek güçlü bir şekilde bu hizmete devam edecek. Bizim hedefimiz aziz çiftçimizin gelirini artırmak, ekimini artırmak, namertlere müsaade etmemek, budur bizim şanımız” şeklinde konuştu.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Kayseri Şeker’de Akay yönetimi ibra edildi