Kayseri Şehir Hastanesi’nde Böbrek Nakli de Yapılabilecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ, (BGC) – Kayseri Şehir Hastanesi’nde ilik naklinin ardından şimdi de ilk defa böbrek nakli ameliyatı yapılacak. Hastane şartlarının buna hazır hale getirilmesi için yapılan toplantıda, organ bağışının önemine vurgu yapıldı ve vatandaşlara bağış çağrısında bulunuldu.

Kayseri Şehir Hastanesi Organ Nakli Komitesi, Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli başkanlığında toplandı. Başhekimlik Toplantı Salonunda yapılan toplantıya, Benli’nin yanı sıra Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Halit Baykan, Kayseri Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Emin Silay, hastane yöneticileri, organ nakil ekibi ve ilgili hastane hekimleri katıldı.
Kayseri Şehir Hastanesi’nde yapılması planlanan organ nakil işlemlerinin bir an önce başlaması için atılabilecek adımların istişare edildiği toplantıda, böbrek nakli için bekleyen hastaların organ nakil koordinatörü ile irtibata geçerek kayıt yaptırmaları istendi.
Toplantı sonrası açıklama yapan Sağlık Müdürü Benli, insanlarda organ bağışıyla ilgili yeterli bilincin oluşması için çaba sarf edilmesi gerektiğini söyledi. Bu konuda Kayseri olarak ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirten Benli, “Organ bekleyen hastalarımızın hayatlarına dokunabilmek organ bağışından geçmektedir. Kayseri Şehir Hastanemiz için başvurduğumuz böbrek nakli sertifikasyon süreci tamamlanmıştı. Ancak pandemi şartlarından dolayı nakil gerçekleştirme fırsatı olmadı. İnşallah en yakın zamanda hastanemizde böbrek naklini gerçekleştirmek istiyoruz. Çünkü hastanelerdeki fiziki ve tıbbi donanımın insan gücü ile birleştirilmesi kaliteyi artıracaktır. Özellikli hizmetlerin verilmesi hastanelerin seviyesini belirler. Kayseri Şehir Hastanemizde kemik iliği naklinden sonra böbrek naklini de bir an evvel gerçekleştirmek istiyoruz. Önümüzdeki süreçte ise karaciğer nakli için planlamalarımızı yapmaktayız” dedi.
Organ nakli için en önemli unsurun organ bağışçısı olduğunu vurgulayan Benli, “Bizim vatandaşlarımızdan en büyük beklentimiz, özellikle beyin ölümü gerçekleşen vakalarda organların toprakla buluşması yerine başka bedenlerde can bulmalarına vesile olmalarıdır. Organ bağışı yapmanın önemi dinimizde de ‘Her kim bir canı kurtarırsa bütün insanları kurtarmış gibi olur’ ayeti ile de vurgulanmakta. Tüm vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. E-nabız sisteminden organ bağışçısı olunabileceği gibi bize sosyal medya aracılığıyla da ulaşılabilir” diye konuştu.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Kayseri Şehir Hastanesi’nde Böbrek Nakli de Yapılabilecek